Mati Põdra seatud eurolaulud vaimustasid islandlasi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandil Akureyris toimunud kontsert “”Eurovisiooni” minevik ja olevik” osutus saarerahva seas ülimenukaks. Kontserdil kõlanud eurolaulude seaded tegi pärnakas Mati Põdra.
Islandil Akureyris toimunud kontsert “”Eurovisiooni” minevik ja olevik” osutus saarerahva seas ülimenukaks. Kontserdil kõlanud eurolaulude seaded tegi pärnakas Mati Põdra. Foto: Brynja Hardadottir

Laupäeval toimus saareriigis Islandil ülimenukaks osutunud tuntud eurolaulude kontsert, mille tarvis tegi originaalseaded pärnakast dirigent ja muusikaõpetaja Mati Põdra.

Akureyris toimunud kontserdil “Eurovisiooni minevik ja olevik” tulid Põhja-Islandi sümfooniaorkestri ja  tuntud solistide esituses ettekandmisele Euroopa lauluvõistluse parimad palad, alates 1956. aastast.

„Kui Eestist ära lendasin, teadsin ühest kontserdist, aga Islandi pinnale jõudes selgus, et samale päevale algusega kolm tundi hiljem oli pandud lisakontsert ja seegi juba peaaegu välja müüdud,“ rääkis Põdra. „Poleks imestanud, kui oleks hakatud veelgi ühest kontserdist rääkima.“

Põdra kinnitusel oli saareriigi rahvas eurokontserdist vaimustuses. „Ma pole varem näinud, kuidas kaks saalitäit rahvast keeldub pärast nn kohustuslikku lisalugu lahkumast,“ kirjeldas Põdra „Järelikult pidi olema seda väärt nii esituskoosseis kui tervikmulje,“ lisas ta.
 
Nii esitajad kui kontserdi korraldajad jäid Pärnu muusiku tööga igati rahule. „Rääkisin kunagi, et headel ettevõtmistel on palju nüansse - seekord toimisid need kõik ideaalselt. Järelikult olin kindel lüli tolles ketis minagi,“ selgitas pärnakas.
 
Kohalik meedia oli eurolaulude kontserdist vaimustuses ja selle kirjeldamiseks kasutati ülivõrdelisi omadussõnu. Rõhutati asjaosaliste head koostööd.

Kas õnnestunud koostöö Islandi muusikutega toob kaasa uusi tööpakkumisi, ei osanud Põdra öelda. „Suuremad asjad nõuavad lihtsalt suuremat planeerimist. Sellist kontserti ei saa teha päris nii, et kellelgi tuleb idee ja kuu aja pärast teeme juba,“ sõnas ta. „Isiklikult olen kõige sõbralikum selliste tööpakkujate suhtes, kes alustavad asjade läbiarutamist kontseptuaalse poole pealt.“
 
Akureyris toimunud kontserdil kõlasid teiste seas sellised eurohitid nagu “Save Your Kisses for Me”, “Waterloo”, “Hallelujah”, “Fly on the Wings of Love”.

Samuti oli kontserdil võimalus kaasa elada Greta Salóme and Jónsi esituses kõlanud Islandi tänavusele eurolaulule „Never forget“. Mati Põdra kirjeldas seda kui hea power'iga laulu, millel  töötab kaasa palju detaile. Samuti olevat esitajad väga sümpaatsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles