Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Heda Piiriste Pärnu keskraamatukogust.

Karol Kallas “Non Grata: Art of The Invisibles”

Raamat tegevuskunstirühmituse Non Grata aastatel 2008–2011 Euroopas, Ameerikas ja Aasias loodud tegevuskunstist.

Kataloog sisaldab rühmituse juhtfiguuri Anonymous Bohi päeviku vormis sündmuste kirjeldusi, välisautorite (Andre Eric Letourneau, Jonas Stampe, Jonathan Blackwood, Peppe Rosvik, Helja Korshova, John Hancock, Ron Whitehead, Zachary Witthenburg, Carron Little) eri riikides ilmunud Non Grata ja tegevuskunsti teemalisi artikleid ja esseid.

Samuti leiab kataloogist Raivo Kelomehe, Marian Kivila, Anonymous Bohi ja Ville Karel Viirelaiu kirjatööd.

Academia Gustaviana selts.

“Vana maamaja: käsiraamat”

Raamat neile, kel soov soetada vana maamaja või kes peavad plaani selle renoveerimiseks. Põgusale ülevaatele Eesti taluhoonete arengust järgnevad taastamise eeltööde juhised, hooldus- ja ehitustööde lahendused. Tekstiosa täiendavad ligemale 400 fotot ja joonist.

Tammerraamat.

Stanislav Grof, “Kui sünnib ilmvõimatu: seiklused ebatavalistes reaalsustes”

Dr Stanislav Grof, üks transpersonaalse psühholoogia rajajatest, on oma viis aastakümmet väldanud uuringud kokku võtnud teoses, mis paneb lugejaid reaalsuse harjumuspärast olemust kahtluse alla seadma.

Toetudes oma kogemustele alates esimesest LSD-seansist, mis võimaldas kosmilisele teadvusele pilku heita, kuni viimase aja holotroopse hingamise kui teadvuse muudetud seisundeid esile kutsuva meetodi uuringuteni, käsitleb ta paeluvaid astraalprojektsiooni puudutavaid katseid, märkimisväärseid sünkroonsusi sisaldavaid lugusid, mälestusi sünnist ja sünnieelsest elust, teadvuse surmajärgsest säilimisest ja paljust muust.

Eesti transpersonaalne assotsiatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles