Repliik: Kirevad nagu noored kuked

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: Ants Liigus

Samal ajal kui Mart ajalehe vahendusel Toomast sauna kutsub ja Toomas ajalehe vahendusel Mardile ära ütleb, on töötute arv Pärnumaal rabavalt kasvanud. Tööturuameti andmetel on meil 2800 inimest jäänud leivateenimise võimaluseta ja ennast kirja andnud. See on paari tuhande võrra rohkem mullu sama ajaga võrreldes ja eeldatavasti ületame peagi 3000 piiri. Aga mis saab edasi?


Õppida. Ümber õppida. Unustada ehitaja või kinnisvaramaakleri vahepeal rammusaks muutunud leivapealne ja hakata kojamehena luuaga tänavat pühkima. See on üks võimalusi, mille kõrval väljavaateid tööotsa peale saamiseks on veel näiteks logistikul, küünetehnikul, lehekandjal, pagaril, kondiitril (vt PM 17.02.).



Seepärast kõlasidki päevamurede taustal ametimeeste isiklikku laadi väljahõiked nagu noore kuke kiremine: häält ei ole ja tiivad jäävad lühikeseks, aga ennast tuleb näidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles