Pärnu linn vajab lilleabi?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Kohv Pärnus.
Hillar Kohv Pärnus. Foto: Erakogu

Pärnu on teatavasti suvepealinn ning kaunis koht. Kui suvel Pärnus näiteks Rüütli tänaval käia, siis hakkavad silma kaunid lilled ning ilusad lillepõõsad on kaunistanud ka näiteks bussijaama platsi kus bussid seisavad.

Kui nüüd sai loetud uudist, et Pärnu linnal raha napib ning palutakse rahvalt abi püsilillede osas, siis see jättis mulje nagu tegemist oleks 1. aprilli- naljapäevaga- Paraku elame juba päevi maikuus ning seega on asi naljast kaugel. Maikuu on kõige ilusam kuu looduses aasta jooksul, sest mai on õite ja linnulaulukuu.

Peaminister Andrus Ansipi suust öeldud lause "Tule taevas appi!" on kujunenud juba lööklauseks, sest seda lauset kasutatakse pidevalt iga päev kui millegi või kellegi üle imestatakse.

Antud juhul võiks seda lauset kasutada Pärnu linna lilleikaldusest või puudusest rääkimisel. Pärnu Postimees kuulutas sõnumit "Tooge ära: Pärnu vajab püsililli".

Kas Pärnus siis lood tõesti nii kehvad, et ei suudeta enam oma rahade eest ka tänavate kaunistamiseks püsililli soetada?

Alles eelmisest suvest on mul Pärnust kaunid mälestused, sest lisaks sellele et Rüütli tänav oli kauneid lilli täis, jagus lilleilu suurte põõsaste näol ka bussijaama platsi piirkonda ning sai isegi nende taustal bussi väljumist ooodates pilti tehtud. Kuna käisin Pärnus koos venna Kardoga, siis tema tegigi minust pilti  minu digifotokaga kaunite lillede taustal.

Praegusel ajal on paljudel perenaistel tärkamas lilled ning kindlasti on on inimestel võimalusi ka Pärnu linnale neid annetada heast südamest.

Kanal 2 võiks kampa lüüa ning mõnes Reporteris panna üles küsimuse, et kas Pärnu on kaunis linn või Pärnu ei ole kaunis linn. Sedasorti küsitlusi on Reporter pidevalt teinud ning rahvas saanud helistada kas jah  või ei numbrile ning üks helistaja võidab ka teatud summa raha. Nii kogub Reporter tavaliselt raha et oma korrespondente saata laia ilma reportaaže tegema, aga miks ka mitte sellise küsitluse korraldamisega aidata Pärnut püsilillede soetamisel?

Pärnus oli sügisel kuumaks teemaks ka naisteranna kaotamise küsimus ning praeguseks on teema meediast kadunud. Asemele tuli lillemure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles