11 riigi haridusjuhid said Paikusel kokku

, Paikuse põhikooli huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheteistkümne riigi haridusjuhid Paikuse põhikoolis.
Üheteistkümne riigi haridusjuhid Paikuse põhikoolis. Foto: Erakogu

Paikuse põhikool võõrustas rahvusvahelise õppelähetuse raames 11 Euroopa riigi haridusjuhte, õppelähetuse teema oli „E-õpe, IT kasutamine õppetöös“.

Kokku võttis projektist osa 14 eri tasemega haridusjuhti, keda kõiki ühendas üks ühine huvi – infotehnoloogia vahendite kasutamine haridussüsteemis.

Peale Paikuse põhikooli külastati projekti raames veel mitut Pärnumaa haridusasutust: Pärnu Saksa tehnoloogiakooli, Tartu Ülikooli Pärnu kolledžit, Pärnumaa kutsehariduskeskust ja politsei- ja piirivalvekolledžit. Võeti ette reis Tallinna tutvumaks IT kolledži ja Rocca al Mare kooliga.

Osalejad jagasid Paikuse põhikoolile nii kiidusõnu kui ka ettepanekuid ja loodetavasti mõtted edasistest koostööprojektidest ei jää ainult mõteteks.

Üldmulje Eestist ja meie koolides kasutatavatest IT-vahenditest oli üllatavalt positiivne. Kõik 14 projektis osalenut külastasid Eestit esimest korda.

Samalaadsed haridusasutuste korraldatud õppelähetused toimuvad Euroopa elukestva õppe programmi raames igal aastal kõikides Euroopa riikides. Paikuse põhikooli korraldatud õppelähetusprojekt leidis aset kooli direktori Aare Külaotsa eestvedamisel. Osalejad olid Saksamaalt, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Itaaliast, Suurbritanniast, Maltalt, Sloveeniast, Prantsusmaalt, Horvaatiast ja Tšehhist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles