Torm taris Pärnu randa hülgekorjused

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormiga randa uhutud hülged paigutati rannaliste silme eest enne nende äraviimist mudaravila hoovi.
Tormiga randa uhutud hülged paigutati rannaliste silme eest enne nende äraviimist mudaravila hoovi. Foto: Ants Liigus

Linnakodanik andis toimetusele teada, et Pärnu mudaravila hoovis vedeleb kolm surnud hüljest. Kontrollimisel selgus, et tormiga rannaribale uhutud hülgekorjused oli pühapäeval sinna inimeste silma alt ära paigutanud Pärnus randa koristav ISS Eesti.

ISS Eesti Pärnu esinduse haljastuse peaspetsialisti Anu Nurmesalu sõnade kohaselt olid hülgekorjused Pärnu keskranda uhutud laupäevase tormi ajal. „Koristasime need esimesel võimalusel rannast ja nüüd ootavad nad äraviimist Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse,” selgitas ta.

Nurmesalu jutu järgi on tänavu rannast leitud seitse–kaheksa surnud hüljest. “Eelmisel aastal oli neid üle 50,“ sõnas ta.

Hülgekorjuste koristamine on omaette ettevõtmine. Loomad kaaluvad umbes paarsada kilo.

Nurmesalu selgitusel võtab ühe hülge rannalt minema viimine paar-kolm tundi. „Pärast tuleb ära visata need riidedki, mida tööde ajal kanti. See hais on ikka kohutav,“ märkis ta.

Samuti kandis laupäevane torm ranna kõnniteedele liivavallid, mida ISS üleeile koristas.

Palju muret teevad rannakasijatele taas varesed, kes tõstavad prügikastid prahist tühjaks ja nokivad rämpsu peeneks. Osa neist tarkadest, aga tüütutest lindudest on staažikatelt koristajatelt endale isegi nime saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles