Rotary klubi tunnustas andekaid noori

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rotary klubi tänavused stipendiaadid (vasakult) Heleri All, Taaniel Tüür, Ingrid Lekk ja Marta Lotta Kukk. Viies stipendiumi saanu Mikk Raud eile Ammende villas vastuvõtul ei olnud, sest osales kaitseväe lahingõppusel “Kevadtorm”.
Pärnu Rotary klubi tänavused stipendiaadid (vasakult) Heleri All, Taaniel Tüür, Ingrid Lekk ja Marta Lotta Kukk. Viies stipendiumi saanu Mikk Raud eile Ammende villas vastuvõtul ei olnud, sest osales kaitseväe lahingõppusel “Kevadtorm”. Foto: Ants Liigus

Pärnu Rotary klubi noortefond jätkab igakevadist tava premeerida andekaid Pärnumaalt pärit noori stipendiumiga.

Fondile laekus ligemale 30 avaldust, mille seast noortefondi juhatus valis välja neljas kategoorias viis stipendiaati.

Loomingulised piigad

Loomingulise tegevuse toetamiseks pälvis 640 eurot Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi kuuenda klassi õpilane Marta Lotta Kukk, kes tegeleb kergejõustiku ja muusikaga.

Kuuendast eluaastast viiulimängu õppinud, Toomas Volli laulustuudio koori laulja-solist Kukk on saavutanud häid kohti nii kohalikel kui üle-eestilistel lauluvõistlustel. Rotary stipendiumi kasutab tüdruk uue viiuli ostmiseks.

Andeka gümnasisti 640eurose stipendiumi sai Pärnu Ülejõe gümnaasiumi neiu Heleri All. Sel õppeaastal piirkonna muusika- ja emakeeleolümpiaadi võitnud All on oma kooli parim õppur gümnaasiumiosas.

Peale aktiivse osaluse õpilasesinduses ja kooliüritustel jõuab neiu laulda kooli segakooris, õppida klaverit ja saksofoni, lüüa kaasa kooli orkestris, Kunstide maja näiteringis. Samuti kuulub All rahvusvahelisse noorteühendusse 4H.

Andeka noorsportlase 640eurose stipendiumi vääriliseks tunnistati Koidula kooli gümnasist, kuuekordne Eesti noorte- ja juba ka täiskasvanute meister aerutaja Taaniel Tüür, kes saanud hinnatavaid kohti rahvusvahelistelt võistlusteltki. Sel suvel soovib ta minna medali järele Euroopa juunioride meistrivõistlustele.

Preemia vastu võtnud noormees märkis, et see on esimene kord, kui tema tegemistele selline tunnustus osaks saanud.

Noore õpetaja preemia jäi seekord välja andmata, see-eest toetab Rotary tänavu kahe stipendiumiga välismaal õppivaid noori.

Mullune Sütevaka kuldmedalist Mikk Raud asub sügisest õppima Hongkongi ülikooli riigiteaduste erialale. Õpingud mitmel aastal Aasia parimaks kõrgkooliks tunnistatud õppeasutuses pole mõistagi odavad, seega kulub 960 eurot kodulinna rotaritelt väga ära.

Eilsel preemiate üleandmisel noormees ei olnud, sest teenis kodumaad kaitseväe lahingõppusel “Kevadtorm”.

960 eurot õpingute toetamiseks välismaal sai ka Pärnust pärit Ingrid Lekk. Tallinna tehnikaülikoolis geenitehnoloogia magistrantuuri lõpetav Lekk läheb doktorantuuri Londoni ülikooli. Õpinguid alustab ta septembris tüviraku- ja neuroarengubioloogia PhD-programmi raames raku- ja arengubioloogia instituudis. Stipendiumi kasutab Lekk uue ja ajakohasema tööarvuti ostuks.

Klubiliikmete osalus

Kokku premeeris klubi noori 3840 euroga. Pärnu Rotary klubi president Andres Laanemets avaldas heameelt, et tänavu tavatult palju klubivendi noortefondi oma panuse andis. “Pärnu Rotary klubi 38 liikmest andis sel aastal toetussumma 25,” sõnas ta. “Nii suurt hulka toetajaid meil pole olnud. Mõistetakse, et andekate noorte toetamine ja noortefond on meie ühine uhkuseasi.”

Eile Ammende villasse stipendiaatide vastuvõtule tulnuid austas oma kohalolekuga Rotary piirkonnakuberner Mikael Kietz, kes Pärnus oli teist korda. Esimest korda väisas ta siinseid klubivendi mullu suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles