Suitsupriiks suutsid jääda 13 klassi õpilased

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Koolinoortele mõeldud ennetusprogrammi “Suitsuprii klass” lõpetas sel aastal Pärnumaal suitsupriina 13 klassi ehk 81,25 protsenti alustanutest.

Pärnu maakonnast alustas tänavust üleriiklikku suitsetamisvastast võistlust kaheksa kooli 16 klassi ja 214 õpilasega. Sama võistluse raames toimunud omaloomingukonkursil osales maakonnast kolm suitsuvaba klassi.

Võistluse korraldaja, tervise arengu instituudi projektijuht Reelika Viitamees ütles, et kuigi Pärnumaalt osales võistlusel sel aastal klasse kolm korda vähem kui mullu, oli lõpetanud klasside protsent maakonnas kõrgem kui möödunud aastal.

Siis võttis osa 15 Pärnumaa kooli 42 klassi ja 563 õpilasega, kuid kuue kuu jooksul suutis neist suitsupriiks jääda 33 klassi ehk 78,57 protsenti võistlust alustanud klassidest.

Eesti peale lõpetas ennetusprogrammi suitsupriina kokku 639 klassi ehk ligi 84 protsenti kõikidest alustanud klassidest. See on konkursi kümneaastase ajaloo suurim suitsuvabaks jäänud klasside arv. Möödunud aasta oktoobris alustas võistlust 762 klassi 201 koolist, mis tegi kokku 12 630 õpilast. Enim osalejaid oli 4. ja 5. klassidest.

Kuue kuu vältel tubakavabaks jäänud klasside vahel loositi välja 15 preemiat suurusega 320 eurot, mida saab kasutada matka, ekskursiooni või muu toreda klassiürituse korraldamiseks.

Pärnu maakonnas naeratas loosiõnn Tihemetsa põhikooli 7.–8. klassile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles