Häädemeestel laagerdasid 15+ noored

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Noorteühing Eesti 4H noored ja juhendajad kogunesid reedel, 11. mail Häädemeeste keskkooli. Kogu laager sai aga alguse Rannamatsa õpperaja parklast.
 

Tulijaid ootasid ees klubide HDM ja EAS liikmed ning juhendaja Aire Kallas Maddison. Kõik jagati gruppidesse ja anti kätte ülesanded, mis tuli fotoaparaadiga jäädvustada. Nii matkati Tolkuse rabas ja väriseti kõrgusekartuses suure tuule käes tornis.

Õhtu jätkus koolimajas mängude maratoniga. Mängiti lahedaid mänge, mis arendasid loogilist mõtlemist ja pakkusid paljudele noortele peamurdmist. Veel mängiti palju lihtsaid ja lõbusaid mänge, mis kõigile palju nalja tegid ja samal ajal võistlushasarti tekitasid.

Väga lahe oli tegutseda õhupallidega, jällegi jagati noored gruppidesse ja anti ülesanded. Esimene grupp esitas tantsu õhupallidega ja teine grupp laulis heeliumigaasist põhjustatud peenikeste häältega 4H laulu, mis kõlas väga naljakalt. Aga tore oli tõdeda, et noored oskasid laulu väga hästi.

Vahelduseks tuli end õues virgutada. Seal mängisid noored „Risti-paralleeli“, kus jällegi mängu põhimõte ise välja tuli nuputada. Ka see mäng pakkus palju lõbu.

Enne keskööd jõuti veel laulda karaoket ja mängida lauamänge. Nii mõnigi noor õppis ära uue põneva lauamängu, mida hiljem koos sõpradega mängida.

Laagris oli ööhäire. Kell 5 hommikul aeti kõik noored üles, jagati võistkondadesse ja anti huvitavad ülesanded. Kõigepealt tehti koos energiaring ja siis tuli noortel selga panna öö läbi külmikus olnud kivikõvaks jäätunud T-särk. Et särki korralikult lahti saada, mõtlesid noored välja kõikvõimalikke mooduseid. Küll peksid särki vastu seina, küll sulatasid seda oma kätesoojusega. Igatahes lõpuks said kõik kolm võistkonda särgid selga ja nööbidki kinni.

Laupäeval jätkati jällegi mängudega. Läbi mängiti klassikaline telefonimäng, veel üks mäng, mille põhimõtet nii mõnigi kaua nuputama pidi, mängud, mis nõudsid väga head koordinatsiooni. Lõpuks sai igaüks võimaluse laagris leitud uutele sõpradele ja vanadele tuttavatele midagi ilusat koju kaasa kirjutada.

Suur tänu toredatele Häädemeeste noortele ja juhendaja Airele.

Ees ootab juulikuus toimuv suurlaager.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles