Juhtkiri: Kärss kärnas

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu koalitsionäärid ja opositsionäärid on vähemalt selles ühel meelel, et negatiivne lisaeelarve tuleb teha, erinevused on summades. Linnavalitsus on sõnades pigem tagasihoidlik, pakkudes kärpeks 80 miljoni krooni ümber, opositsioonierakond IRL räägib Raul Sarandi kaudu vajadusest maha tõmmata ligikaudu 150 miljonit krooni. Eriliselt konkreetsete tegevusplaanidega pole kumbki pool praegu silma paistnud.


Sarandilt on jäänud kõlama mõte vähendada linnaametnike tööaega ning lõpetada volikogu liikmetele tasude maksmine. Võimulolijatelt pole tulnud niigi palju selget sõnumit. Kuigi riigiraadiole viitas linnapea Mart Viisitamm hoida kokku ühistranspordi pealt, ei soostu linnavalitsus seda avalikult selgitama.



Samal ajal on Pärnu Postimeheni jõudnud jutud linnajuhtide kavast mõni bussiliin kaotada ja mõnda lühendada. Et linnavalitsuselt selget vastust ei saa, peamegi opereerima kuuldustega, mis, tõsi küll, pärinevad siiski valdkonnaga seotud inimestelt.



Selge, et negatiivse lisaeelarve tegemine ei lähe Pärnu võimuliidul nii kergelt kui 2007. aastal kahe positiivse lisaeelarve koostamine.



Võimekust raha laiaks lüüa on praegune Keskerakonna, Reformierakonna ja Rahvaliidu koalitsioon korduvalt tõestanud. Kuidas raha kokku hoida, on neile aga muutumas ületamatuks raskuseks.



Tuletame siinkohal võimuliidule meelde, et täpselt aasta tagasi veebruaris moodustas linnavolikogu ajutise komisjoni, koostamaks Pärnu linna eelarvestrateegia aastateks 2009-2011.



Seitsmeliikmelise asjatundjate komisjoni, mille eesotsas troonis Jüri Kukk, tööperiood oli aasta. See saab nüüd läbi. Kus on eelarvestrateegia? Millega tegeles Kuke komisjon kogu aasta? Linnapeast võib aru saada, et midagi tarka see komisjon küll teinud pole, muidu poleks ju maa külmunud ega kärss kärnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles