Helkurvesti olemasolu veel kohustuslik ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurvest.
Helkurvest. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti riiklik autoregistrikeskus (ARK) on viimasel ajal saanud klientidelt hulgaliselt telefonikõnesid küsimusega, kas helkurvesti olemasolu sõiduautos on kohustuslik. ARK annab teada, et helkurvesti olemasolu tavaliiklejale praegu kohustuslik ei ole, kuid uue liiklusseaduse jõustudes see muutub.


Helkurvest on kohustuslik üksnes ohtlikke veoseid vedavatel sõidukitel ning suuremõõduliste ja raskekaaluliste veoste saatjatel.



ARK juhib tähelepanu sellele, et tavaliikleja sõiduautos peavad sõidu ajal kaasas olema ohukolmnurk, tulekustuti, kaks kasutamiskõlblikku ja ratta läbimõõdule vastavat tõkiskinga ning tööandja auto puhul esmaabivahendid.



Ohukolmnurga, tulekustuti, tõkiskingade ja esmaabivahendite puudumist ei loeta tehnoülevaatuse mõistes ohtlikuks veaks ning kordusülevaatusele selle eest ei saadeta.



Busside ja ohtlike veoste vedudega tegelevate sõidukite tehnoülevaatusel hinnatakse lisavarustuse puudumist ohtlikuks veaks. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles