Portree: Ege Juurikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ege Juurikas.
Ege Juurikas. Foto: Kuku arhiiv

Õpetaja Ege Juurikas on Kuninga kooli logopeed, lisaks sellele ametile on ta 5.c klassi õpetaja ja klassijuhataja. Noorel pedagoogil jätkub energiat nii õpetamiseks kui stiilipidude korraldamiseks.

Kuidas sai Teist 5. c klassi klassijuhataja?

Sain praeguse 5.c klassi klassijuhatajaks 2010. aasta sügisel, kui nende armas klassijuhataja Katrin läks lapsehoolduspuhkusele. Ma sain endale vahva klassi, hästi sõbralike, aktiivsete ja õpihuviliste lastega.
Päris esimene oma klass see minu jaoks ei ole, sest olen olnud varem toimetulekuklassi klassijuhataja. Aga need kaks kogemust on täiesti erinevad.

Olete ka kooli logopeed. Miks Te just seda eriala õppima läksite?

Selle eriala kasuks otsustasin alles Tartu ülikooli lahtiste uste päevadel. Olin kindel, et lähen inglise keelt õppima. Aga nii kui nägin eripedagoogika eriala tutvustust, teadsin, et just seda ma tahangi õppida. Tegelikult lootsin juba lapsena, et minust saab õpetaja, sest minu ema on samuti õpetaja ja ta armastab väga oma tööd ja tunneb rõõmu laste edusammudest.

Missugused lapsed vajavad logopeedi abi?

Logopeedi juures käivad need lapsed, kellel on vaja natuke tuge lugemise, kirjutamise, õige häälduse ja tekstimõistmise omandamisel. Samuti need lapsed, kellel on vaja matemaatikat natuke rohkem harjutada. Minu juures käib lapsi 1.-9. klassini.

See tund on kindlasti veidi erinev tavatunnist. Õpilasi on klassis korraga vähem, iga laps saab tunni jooksul küsida, vastata ja tahvli juures harjutamas käia. Usun, et iga abivajaja saab tublimaks, iga oskus paraneb.

Kas õpetajal vaba aega ka on?

Mulle meeldib väga nokitseda aias, tegelda lilledega. Mul on palju toalilli. Kui ilmad on ilusad, sõidan palju rattaga. Ja viimasel ajal meeldib mulle väga pildistamine. Kõige toredam on aga pere ja sõpradega aega veeta. Eriline sportija ma ei ole, kahjuks. Õpilasena tegelesin peo- ja rahvatantsuga, käisin orienteerumas. Praegu püüan käia nädalas korra trennis (aeroobika vms).

Lemmiklilled - kullerkupp, moonid, roosid
Lemmikloom - need väikesed linnud, kes minu aias toimetavad
Lemmikpaik - oma kodu
Lemmikraamat/viimati loetud - „World Without End“, autor Ken Follett
Lemmiktoit - igasugused ahjuvormid
Lemmikbänd - Jäääär
Lemmikfilm - „Notting Hill“

Ka logopeed pole alati täiuslik olnud!
 ...  Ege kirjutas I klassis
,,lumehelbed” asemel ,,lumeelpet”
... Ege jäi algklassides peale tunde kirjatehnika pärast
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles