Jannseni preemia anti üle Koidula muuseumi aiapeol

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jannseni preemia tänavune laureaat on kunstnik ja kalligraafi Vello Paluoja (keskel), AS Wendre tänavune kultuuripreemia anti 32 aastat koolijuhina töötanud Rein Eglonile (paremal), väikese Jannseni preemia sai Pärnu Postiemhe kauaaegne autor Jüri Kukk.
Jannseni preemia tänavune laureaat on kunstnik ja kalligraafi Vello Paluoja (keskel), AS Wendre tänavune kultuuripreemia anti 32 aastat koolijuhina töötanud Rein Eglonile (paremal), väikese Jannseni preemia sai Pärnu Postiemhe kauaaegne autor Jüri Kukk. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile, Johann Voldemar Jannseni sünniaastapäeval õnnitleti Pärnu Koidula muuseumi aias vastset Jannseni preemia laureaati, kunstnik ja kalligraafi Vello Paluojat ja anti üle AS Wendre tänavune kultuuripreemia 32 aastat koolijuhina töötanud Rein Eglonile.
 

Tänavuse väikese Jannseni ehk Pärnu Postimehe preemia andis toimetus oma Jüri Kukele kauaaegsele autorile, sõnakale linnakodanikule, kes on kaasa löönud ka  kohalikus poliitikaelus.

Pärnu olulisima kultuuripreemia, Johann Voldemar Jannseni nimelise auhinna vastuvõtmise järel lubas värske laureaat, et vaatamata sellele, et Jannseni preemia antakse elutöö eest, ta veel pintslit ja sulge nurka ei viska.

Paluoja märkis, et tema  portreesarja – 100 Eesti riigi-, kultuuri- ja sporditegelast -  mõte sai alguse Koidula muuseumis Koidulauliku 160. sünniaastapäeval, kui tal valmis Koidula portree. Paluoja lubas sedagi, et järgmisel aastal Koidula 170. sünniaastapäeval esitleb ta luuletaja uut portreed.

Wendre kultuuripreemia laureaat Koidula kooli kauaegne direkror Rein Eglon rõhutas oma tänusõnavõtus sidet Koidula kooli ja Koidula muuseumi vahel. Ja selleks sidemeks ei ole ainult neid ühendav Koidula nimi, vaid muuseumi restaureerimisele kaasaitamine, Koidulaga seotud ürituste korraldamine ning märkis sedagi, et muuseumiaias kasvab tamm, mille tema koos kooli kauaaegse õppealajuhataja Maia Ermiga istutas.

Linna suurima preemia üleandmise aiapidu juhtis loomulikult Jannseni rüüs Pappa alias Alari Janson ning muusikalist vahepala pakkus Muusikakamber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles