Bambusest tekstiiltoodete müüjad eksitavad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis pakutakse müügiks bambusest sokke, särke, hommikumantleid, rätikuid ja lõnga. Tarbijakaitseameti teatel eksitavad müüjad tarbijaid, kuna need tooted ei koosne looduslikust bambuskiust, vaid keemilisel töötlusel saadud tehiskiust.

Bambus on puit ja sellest ei saa muul moel sokkideks-särkideks vajalikku ihusõbralikku materjali kui keemilist töötlust ehk viskoosmenetlust kasutades. Niisuguse tehnoloogiaga toodetud materjalide puhul on tegemist keemiliste kiudude klassi kuuluva tehiskiu, mitte loodusliku materjaliga.

Seega, kuigi kiu toormaterjal on bambuspuit, ei tohi toote märgistamisel kasutada sõnu “bambus” ega “bambuskiud”, kuna need eksitavad tarbijat. Märgistamisel on õige kasutada sõna “viskoos”.

Tarbijakaitseamet on sel teemal saatnud märgukirja 14 e-kaubandusettevõttele. Kümme neist on eksitava info edastamise lõpetanud, nelja ettevõtte suhtes menetlus kestab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles