Moes on vana välimusega põrandad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sisekujunduses teevad ilma ajahambast puretud välimusega põrandad, mis on sobitatud kokku heleda ja modernse sisustusega. Uuele põrandale vana välimuse andmiseks on palju mooduseid, näiteks kulutatakse pindu klaasipuruga või värvitakse laudpõrandad hoopis üle, nagu see oli moes 1950ndail.

“Kõikjal maailmas on hinda läinud vanade puitmajade korrastamine ja kui vana põrandat ei saa taastada, võiks uus materjal välja näha siiski ajastutruu,” rääkis Lincona juhatuse liige Olavi Tuisk.

Moes on taotluslikult kulunud välimusega põrandad, mis loovad põneva kontrasti, kui ruumi enda sisustus on hele ja nüüdisaegne – just sellist kooslust on eksponeeritud mitmel käesoleva aasta sisustusmessil. Ajahambast puretud välimusega põrandast on saanud justkui omaette sisustuselement.

“Moes on taas 1950ndate stiil, kus põrandalauad on värviga kaetud ja seejärel kulutatud. Samuti rustikaalse ilmega põrandad, mille puhul on hinnatud pragude, oksakohtade ja ussiaukudega materjalid,” rääkis Tuisk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles