Pärnu kolledž käivitab koolitusalase koostöö Egiptusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Aprilli lõpus väisas Tartu ülikooli Pärnu kolledži delegatsioon Egiptust, kus allkirjastati koostöölepe, mille kohaselt kolledž hakkab panustama turismialase hariduse edendamisse Egiptuses.

Pärnu kolledži koostööpartneriks Egiptuses saab valitsuse poolt ellu kutsutud avaliku sektori koostöö organisatsioon Horest Train ETP, mida toetab Euroopa Liit. Koostöö toimub Egiptuse haridusreformi raames, teatas Tartu ülikooli pressiesindaja Anneli Miljan.

Koostööleppele kirjutasid alla Pärnu kolledži direktor Henn Vallimäe ja ETP Horest tegevjuht dr Saber Soliman.

Kolledži direktori Henn Vallimäe sõnul hõlmab kolledži ja ETP Horesti koostöö turismialase hariduse edendamist Egiptuses, keskendudes ennekõike heaolu- ja spaavaldkonnale. "Tartu ülikooli Pärnu kolledž pakub oma teadmisi ja ekspertiisi, töötades välja heaolu- ja spaateenuste disaini, turunduse ja juhtimisalased lühikursused spaavaldkonna spetsialistidele,“ selgitas Vallimäe.

Samuti korraldavad Pärnu kolledži õppejõud täienduskoolitused Egiptuse õppejõududele, kes end sel erialal soovivad täiendada. Koolitused kohandatakse spetsiaalselt kohalikele oludele, selleks annavad oma panuse nii kohalike ettevõtete esindajad kui ka Egiptuse juhtivad turismiasjalised.

Õppekursuste arendusprotsessi on kaasatud Kairo Helwani ülikool. Vallimäe avaldas lootust, et kahepoolsete koostöösidemete arendamine kujuneb viljakaks mõlemale partnerile.

Peale eelnevalt kokkulepitud tegevuste kavandatakse juba teisigi ühiseid ettevõtmisi. Peatselt väisab Eestit Egiptuse partnerite delegatsioon, et tutvuda Tartu ülikooli ja Pärnu kolledžiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles