Ordeniga pärjatud Kuninga Õukond astub Endla lavale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestivali "Savilind" logo.
Teatrifestivali "Savilind" logo. Foto: logo

Pühapäeval mängivad Pärnu Kuninga tänava põhikooli õpilased Endla teatris puuetega inimeste kultuurifestivalil lühinäidendit „Must ja valge“.
 

Kuninga kooli lapsed esinevad puuetega inimeste kultuurifestivalil näitemänguga juba kolmandat aastat, tänavu huvijuht Siiri Paasma kirjutatud näidendiga „Must ja valge“. Lühinäidendi õpetas noortele näitlejatele lavaküpseks õpetaja Tiiu Teearu ja see kanti ette Tartu Sadamateatris toimunud „Savilinnu“ teatrifestivalil.

Erivajadustega lastele ja noortele mõeldud teatrifestival „Savilind“ tähistas tänavu juubelit,  kümnendat tegutsemisaastat, ja Kuninga kool on kõik need aastad festivalil kaasa löönud. „Algusest peale on festivalil käinud neli kooli ja nemad pälvisid „Savilinnu“ ordeni,“ rääkis Teearu, uhke linnukujuline savist orden rinnas, mida tal statuudi järgi on ühena vähestest õigus kanda.

Kuigi „Savilinnul“ auhinnakohti ei jagata, on  Kuninga kooli näitetrupp Kuninga Õukond igal aastal ohtralt tunnustust pälvinud. Seegi kord toodi koju tänukiri parima lavastuse eest. Parimaks osatäitjaks tunnistati aga „Valges ja mustas“ Kuradit mänginud Jürgen Leman.

Menukas etenduses lõid kaasa veel Kert Afanasjev, Janet Siinmaa, Mark Krjutškov, Niina-Katrin Afanasjev, Anneli Afanasjev, Anne-Mari Kollamaa, Raido Müller ja Jaanus Lapkin. Liikumise ja muusikalise kujunduse seadis õpetaja Liis Vigla, riietuse ja lavalise kujundusega abistas õpetaja Elje Lõhmus ja kauni kava kujundas eripedagoog Ege Juurikas.

„Savilinnul“ osales kokku 21 erivajadustega laste teatritruppi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles