Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat.
Raamat. Foto: Internet

Uusi raamatuid tutvustavad Heda Piiriste ja Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Tommy Hellsten, “Ohustatud inimene”

Soome psühhoterapeut mõtiskleb armastuse ja selle vastandi häbi üle. Just häbi peab ta inimeste nõrkuse tuumaks, mis teeb meist armastusesõltlased, kes haavavad teisi ja haavuvad ise.

Seda soodustavad pinnapealsus ja materiaalsuse väärtustamine.

Lahendust näeb Hellsten armastuse vastupanuliikumises, oskuses paigutada end heatahtlikku maailmakõiksusse, vaimsuse taastulekus.

Pilgrim.

Irje Karjus, “Armurohud: Eesti armutaimede teejuht”

Oma viiendas taimeraamatus tutvustab Metsamoor ehk Irje Karjus taimede saadetud armusõnumeid.

Autor ütleb: „Armastus on nagu taim: ta tärkab, elab oma elutsükli ühenduses päikesega ja siis hääbub, et anda teed uuele idule, kes taas kurameerib päikesega. Me ei saa ju seda talle pahaks panna. Me saame ja võime lasta armastusel enda sisse tulla ja olla õnnelikud nagu saialilled.“

Kastes armastuse taime, hoolitseme oma hinge ja keha eest.

Cum Laude.

Aino Pervik, “Rändav kassiemme”

Suurepäraste piltide ja haarava sisuga väikelasteraamat armastatud lastekirjanikult Aino Pervikult, kes 22. aprillil tähistas oma 80. sünnipäeva.

”Üks rändav kassiemme sai aru, et kohe sünnivad talle armsad pojakesed.

Pahasti oli aga see, et rändaval kassiemmel ei olnud kodu ega pesa, kus ta pojakesed oleksid võinud sündida ja kasvada. Kassiemme pidi kiiresti leidma kodu.

Parajasti oli kevad. Linnud sebisid õhus ringi, kandsid noka vahel kõrrekesi ja ehitasid usinasti pesa. Linnud vaatavad alati välja niisuguse koha, kuhu igaüks ligi ei pääse.

Ka rändaval kassiemmel oli vaja leida hästi turvaline kodu …”

Tammerraamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles