Maimu Graumann: Vargus, kriis, probleemid …

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Meie korteriühistut soojustatakse. Majaelanikud, põhiliselt pensionärid ja väikesepalgalised, vaidlesid enne mitu aastat, kuni selleni jõudsid. Selge oli soojustuse vajalikkus, aga teadagi oli probleemiks rahanappus. Lõpuks jõuti pidevalt tõusvate kütusehindade tõttu otsuseni ja töö läks käima.


Ühel teisipäeval saabusid uued vihmaveetorud. Kolmapäeva hommikuks olid need läinud! Leidus vargaid, kes kõige tagasihoidlikuma rahvakihi käest need torud pihta panid. Tundsin nendele mõeldes lausa iiveldust. Kuigi usun, et vargad lehti ei loe, olgu öeldud: ”Olete mulle oksendamiseni vastikud!“



Nüüd hoopis teisest probleemist. Kogu rahvas jälgib hoolega uudiseid, peamiselt huvitab majanduskriis meil ja mujal ning mida meie riigi tarkpead sellega seoses ette võtavad. Otsustati mingi osa kuluhüvitistest kärpida. See tundub olevat vähekindlustatute rahustamiseks. Et näete, meiegi hoiame kotisuud koomal. Vähe, härrased! Kuluhüvitiste maksmine tuleks üldse ära jätta. Palgad niigi kõrged ja ega te, vaesekesed, veel pankrotti jää.



Meie oma linna kohta võib öelda, et siingi peaks tõsiselt mõtlema kokkuhoiule kõige kõrgemal tasemel.



Kas keegi julgeb veel seda linna juhtima tulla või kandideerivad nüüdsest kõik poliitikud Brüsselisse, kaugemale vaesest kodumaast? Kas leitakse mõni majanduslikult mõtlev poliitik, kes mõtleks Pärnule ja unustaks isikliku rahakoti ja pillava eluviisi? Valimised on tulemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles