Ameerika autod juhatasid suve sisse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanged mehed vedasid Chevy Vani bussi ühe Pärnu meetri, mis võrdub umbes 15 meetriga. Võitja sai ajaks 10,8 sekundit.
Kanged mehed vedasid Chevy Vani bussi ühe Pärnu meetri, mis võrdub umbes 15 meetriga. Võitja sai ajaks 10,8 sekundit. Foto: Ants Liigus

Nädalavahetusel Pärnus kuuendat korda toimunud Ameerika autode hooaja avamisüritusel “Elu nagu Ameerikas” näitasid rammu nii masinad kui neid juhtivad mehed.

“Ütleme nii, et kummipõletajate närv ei pidanud vastu ja publiku nõudmisel hakkasid nad oma etteastega varem peale,” märkis laupäeval Pärnus toimunud üritust korraldanud motoklubi P.A.A.K. liige Janek Riik. “Muidu oli üritus igati tipp-topp, rahvast oli nii palju, et sadamas oli raske isegi jalgsi liikuda. Meid rõõmustas ka tänavuse kevade parim ilm.”

Laupäeval kogunes Pärnu sadama kaile kokku 122 Ameerika päritolu masinat, millest sadakond sõitis suvepealinna mujalt.

“Hooaja avamisele tullakse ju ikka,” nentis Riik. “Pikk talv on seljataga ja inimestel vajadus ringi sõita ja oma autosid näidata. Tänavu oli masinaid seinast seina ja hästi korda tehtud vanemaid autosid oli palju.”

Sadamakail hullutati publikut mitme etteastega. Nii esitasid oma unplugged-kava Rockin Lady & Her Rivertown Boys, kes oli kuursaalis kokkutuleku järelpeo peaesineja. Kollektiivi 1956. aasta Buick Century valiti aga atraktiivseimaks autoks.

“Kulunud värviga Buickist astusid välja ajastutruud naised, kes muutsid auto väga stiilseks,” selgitas Riik.

Tänavune üritus oli pühendatud sportliku kupeekerega F-Bodydele. Neil autodel oli võimalus sadamakail kummi põletada. Peale selle toimusid Chevi Vani ja burgeri söömise võistlused.

Riigi sõnade kohaselt veeti Chevi väikebussi umbes 15 meetrit ja see distants nimetati sümboolselt Pärnu meetriks. Võitja läbis maa 10,8 sekundiga. Burgerisöömise võistluse võitmise au läks aga motoklubile Rebelions.

Riik arvas, et Ameerika autode hooaja avamise üritus on end hästi sisse töötanud ja tulevaks aastaks ürituse ülesehituses suuri muudatusi ei tehta. “Lisame midagi uut ja põnevat, aga kondikava kui selline on paigas,” ütles Riik. “Autojuhid kiitsid väga meie kruiisi marsruuti ja paljudele oli omapäraseks kogemuseks Vee tänavalt Rüütlisse sissesõit.”

Hooaja plaanib P.A.A.K. lõpetada traditsiooniliselt sügisel, kuid siis näitavad oma autosid vaid Pärnu Ameerika autode austajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles