Hargla kohtub lugejatega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul on Pärnus Rahva Raamatu kaupluses külas Eesti kultuurkapitali aastaauhinna laureaat, populaarse „Apteeker Melchiori“ sarja autor ja telesarja „Alpimaja“ stsenarist Indrek Hargla. Vestlust veab luuletaja ning ajakirjanik Kaupo Meiel.

Indrek Hargla (sündinud 1970) on ulme- ja krimikirjanik, kes on kirjutanud jutte, lühiromaane ja romaane ning võitnud nende eest arvukalt kirjandusauhindu, sealhulgas mitu korda ulmeauhinna Stalker ja preemiaid romaanivõistlustelt.

„Apteeker Melchiori“ sarja kriminaalromaanide tegevus toimub keskaegses Tallinnas. Sarja sündmustik on ajendatud vanadest Läänemere legendidest ja Tallinna ajaloost.

Romaanide tegelaste hulgas on karmid ordumehed ja vagad dominiiklased, tõsised raehärrad ja vooruslikud linnadaamid, lõbusad mustpead ja üllad rändmuusikud.

Ülejäänud tegelaste seas troonib taibukas apteeker Melchior Wakenstede, kes linnarahvale arstimite müümise kõrval peab oma kohuseks mõrtsukate otsimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles