Paikre teenis mullu kasumit

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osaühing Paikre teenis majandusaruande kohaselt eelmisel aastal puhaskasumit 271 206 eurot ja maksab ettevõtte omanikele, Pärnu linnale ja Paikuse vallale 200 000 eurot dividende.

OÜ Paikre osanike üldkoosolekul kinnitati ettevõtte 2011. aasta majandusaasta aruanne, mille kohaselt kasvas ettevõtte müügitulu möödunud aastal, võrreldes 2010. aastaga, 1 884 281 eurot ehk 16 protsenti, puhaskasumit teeniti 271 206 eurot, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo

Osanikud kinnitasid üldkoosolekul juhatuse ettepaneku maksta osanikele dividende 200 000 euro ulatuses. OÜ Paikre osanikud on võrdse osalusega Pärnu linn ja Paikuse vald. Seega väljamakstavad dividendid jaotuvad pooleks.

Ettevõttel oli varasid möödunud aasta lõpu seisuga 7,28 miljoni euro väärtuses. Ettevõttes on 32 töötajat. OÜ Paikre on üks viiest Eesti suuremast jäätmekäitluskeskusest.

„OÜ Paikre 2011. aasta majandustulemustega saab täiesti rahule jääda, müügitulu tõusis 16 protsenti,“ ütles ettevõtte Pärnu linna poolne osanikeõiguste teostaja, abilinnapea Romek Kosenkranius.

“Eesti prügimajanduses toimuvad 2012-2013 aastal mitmed muutused ja üha enam minnakse üle prügi ladestamiselt põletamisele, nende protsessidega peab OÜ Paikre selle aasta majandustegevust planeerides arvestama,” lisas Kosenkranius. “Samas on Paikrel potentsiaali korraldada oma tegevust nii, et muutustega edukalt toime tulla,” lisas ta.

OÜ Paikre eesmärgipärane tegevus tulevikus, sh 2012. aastal jaguneb kolmeks.

Tänavusteks peamisteks eesmärkideks on Paikrel Pärnu Rääma prügilagaasist rohelise elektri ja soojusenergia tootmise stabiliseerimine ja soojusenergia müümise võimaluste otsimine. Samuti jäätmevoogude vähenemisest tuleneva kokkuhoiuprogrammi rakendamine ning jäätmete kogumise ja vedamise turul tegevuse laiendamine väljaspool korraldatud jäätmeveo hankeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles