Stig Rästa: Afganistani reis oli hea kogemus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koos ansambliga Traffic Afganistanis Helmandi provintsis asuvas Camp Bastionis Eesti sõduritele kontserdi andnud Stig Rästa peab reisi suurepäraseks kogemuseks.

“Tsiviilisikule, kellest väga vähesed saavad niisuguse reisi teha, oli see kahtlemata äge kogemus,” kiitis Rästa eile Kopenhaageni lennujaamast. “Kogu reis kulges ootuspäraselt, oli väga huvitav tutvuda sealsete tingimustega. Kui meile selline ettepanek tehti, oli muidugi kohe huvi.”

Afganistani suundusid seitse Eesti muusikut Tallinnast Kopenhaageni kaudu, kust nad transportis otse Helmandi provintsi Taani sõjaväe tellitud tšarterlennuk.

“Ega me Afganistani eluolu eriti näinud, aga Camp Bastioniga saime tutvuda küll,” rääkis Rästa. “Sõdurite jaoks on seal loodud elamiseks väga head tingimused, paistab, et läbisaamine oli kõigil omavahel väga hea. Pealegi on eestlased alati olnud lõbusad ja töökad ning nii olid kaitseväelased ehitanud ise sinna endale sauna.”

Traffic andis Camp Bastionis ühe kontserdi, mis läks Rästa kinnitusel eestlastele väga hästi peale. Kontserdile sattus võõramaalasigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles