Lugeja küsib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Olen elanud Pärnus 87 aastat, aga sellist rahva petmist ei ole mina veel näinud, nagu praegu toimub. Meie linnaviletsus ju lubas muuta Pärnu toredaks pensionäride linnaks, kus igasugused noored pätid ei laku ega kakerda. Nüüd aga lubatakse linna tudengite päevad, mis on kõige hirmsam üritus maamunal. Poisid jooksevad alasti tänaval ja ma ei taha mõeldagi, mida siis veel tüdrukud teevad. Olen sellele asjale mõeldes juba kolm päeva rahusteid võtnud. Meie noorsugu on ju nii hukas. Miks küll lubatakse neid siia niimoodi lakkuma ja märatsema? Pealegi olen sügavalt pettunud meie linnaviletsuses, kes pole täitnud oma vanuritele antud lubadust,” kirjutab Saima Pudel (NLKP liige aastail 1951-1990) mere äärest.


Perroon vastab


Lugupeetud Saima Pudel (NLKP liige aastail 1951-1990) mere äärest! Meil on muidugi äärmiselt kurb, et teie vanaduspõlve rahu niimoodi rikutakse. Kuid Perrooni andmetel magasite aastal 1964 ühe tuntud punapoliitikuga, rikkudes igaveseks mehe karjääri, sest pärast seda pidi vaeseke end terveks ravima teatud haigusest.



Seega on teie etteheited tänapäeva noorte suhtes pehmelt öeldes kohatud.



Linnaviletsusest öeldi teie kriitika kohta, et see ei vasta tõele. Pärnu linnajuhid ei ole kunagi lubanud linnas korraldada noortepuhastust.



Pärnu jääb avatuks kõigile, kes siia tulla tahavad. Loodame siiralt, et elate need rasked päevad üle ja osalete neis isegi, sest teiesuguse elukogemusega naisel on kindlasti omalt poolt noortele tarkusi jagada.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles