Õpilaste aktiivsus konkurssidel toob Surju koolile 10 000 eurot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiigrihüppe Sihtasutuse koolitusvaldkonna juht Urmo Uiboleht annab preemia üle Surju kooli direktor Heidi Kodasmale (paremal) ja õpetaja Signe Reidlale.
Tiigrihüppe Sihtasutuse koolitusvaldkonna juht Urmo Uiboleht annab preemia üle Surju kooli direktor Heidi Kodasmale (paremal) ja õpetaja Signe Reidlale. Foto: Terje Lepp

Tiigrihüppe Sihtasutus tunnustas reedel Tallinna tehnikaülikoolis toimunud õpilaskonkursside autasustamisel 10 000 euroga parimat osavõtnud kooli – väikest, 92 õpilasega Surju põhikooli. Selle summa väärtuses saab kool soetada tehnoloogiat õpilastele suunatud tegevuste arendamiseks.

Surju põhikool paistis teiste koolide seast silma esitatud tööde rohkuse ja kõrge kvaliteediga, teatas Tiigrihüppe Sihtasutus.

Peaauhinna saaja väljaselgitamiseks arvestati mitut näitajat: konkurssidele esitatud tööde arv, osa võtvate õpilaste arv proportsionaalselt kooli õpilaste üldarvuga, konkurssidel saavutatud tulemuste paremusjärjestus. Kokku osales Tiigrihüppe Sihtasutuse korraldatud õpilaskonkurssidel sel õppeaastal enam kui 1500 õpilast rohkem kui sajast Eestimaa koolist.

Surju põhikooli direktor Heidi Kodasma ja õpetaja Signe Reidla olid sellisest tunnustusest rõõmsalt üllatunud. „Me ei ole siiani maha rahunenud, see tunnustus teeb meid väga õnnelikuks,“ märkis Kodasma.

Alates sellest õppeaastast on koolis multimeedia ainekava, juba 4. klassi lapsed teevad animatsiooni, fototöötlust ja õpivad filmikaamerat käsitsema. Põhikooli lõpuklasside õpilased vastutavad selle eest, et kõik kooli olulisemad üritused fotodele ja filmilindile jäädvustatud saaksid. Multimeedia tunde veab Signe Reidla, kes oma õpilasi mängleva kergusega konkurssidel osalema innustab.

Preemiaks saadud 10 000 euro eest asutakse meedialaborit arendama – välja on vaja vahetada praegune filmikaamera, samuti tuleb arvutiparki uuendada. Direktori sõnul kaalutakse spetsiaalse multimeediaklassi avamist, siiani on multimeedia tunde peetud arvutiklassis.

Tiigrihüppe õpilaskonkursside eesmärk on väärtustada õpilaste loovat tegevust ning näidata, kuidas igapäevane õppetöö ja tehnoloogiakasutus omavahel ühendada. Õpetajad saavad konkursside kaudu võimaluse tundma õppida uusi tehnoloogiaid, mida õppetöös kasutada.

Tiigrihüppe Sihtasutus on haridus- ja teadusministeeriumi haldusalasse kuuluv organisatsioon, olles Eesti suurim infotehnoloogiaalaste koolituste pakkuja õpetajatele ja koolijuhtidele. Tiigrihüppe Sihtasutuse patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles