Kuninga kooli õue vallutab käsitööpäev

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksas noorte käsitöölaat Pärnus Kuninga tänava põhikooli õuel.
Üheksas noorte käsitöölaat Pärnus Kuninga tänava põhikooli õuel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Reede, 1. juuni keskpäeval algab Pärnus Kuninga kooli õuel traditsiooniline noorte käsitööpäev, kus tegutsevad õpitoad ja osta saab õpilaste valmistatud käsitööd.

Pärnu linna ja maakonna õpetajate korraldatavates töötubades võib proovida viltimist, meisterdada liivapilte ja kaarte, pakutrüki tehnikas T-särke ja kotte kujundada, kaunistada salvrätitehnikas kruuse ja prosse, teha pabernöörist lilli, paelu punuda, klaasitööd ja nahast võtmehoidjaid teha, mustreid põletada, metallist ja paelast ehteid ning kangast lilli meisterdada, tilgatrükki, päikesepitsi, lõngast linde ja õnnitluskaarte teha ning savitöödki proovida.

Avatud on kohvik, kus pakutakse õpilaste valmistatud hõrgutisi.

„Võta kaasa lapsed, pere, sõbrad ja tuttavad ning tule Kuninga kooli õule käsitööpäevale,“ kutsus Kuninga tänava põhikooli käsitööõpetaja Elje Lõhmus.

Juba kümnendat korda toimuva Kuninga kooli käsitööpäeva koostööpartnerid on Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakond, Vanalinna, Rääma ja Paikuse põhikool, Kilingi-Nõmme gümnaasium ning Maarja-Magdaleena gildi naha ja klaasikoda.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles