Pärnu õpilased käisid peaministri jutul

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansipi ees on Pärnu parima õpilasfirma esindajad (vasakult) Kelly Ardan, kätleb Merit Tambu ja tema kõrval Mirjam Heide.
Peaminister Andrus Ansipi ees on Pärnu parima õpilasfirma esindajad (vasakult) Kelly Ardan, kätleb Merit Tambu ja tema kõrval Mirjam Heide. Foto: www.valitsus.ee

Pärnu edukaima õpilasfirma Chickas esindajad Mirjam Heide, Kelly Ardan ja Merit Tambu koos juhendaja Mari Suurväliga käisid Stenbocki majas peaministri vastuvõtul.

Noored said peaminister Andrus Ansipilt soovitusi ettevõtlik olemiseks ja võimaluse oma silmaga vaadata ruume, kus meie riigi valitsus koos istub. Hakkajamad proovisid isegi seda, kui pehme on peaministri tool.

Õpilasfirma Chickas andis peaministrile üle oma toote, Heade Mõtete raamatu ja soovis, et nende valmistatud mõtteraamat oleks abiks valitsusele heade mõtete meelespidamisel ja ka nende tegelikkuseks tegemisel, siis on meil kõigil parem elu, vahendas juhendaja Suurväli Stenbocki majas toimunut.

Kohtumisest jäi osalenutele kõlama peaministri väga postiivne ja julgustav hoiak noorte suhtes ja soovitus mõelda julgelt ja suurelt ning visadust oma plaanide elluviimisel.

Ansip rääkis ise noortele ka Stenbocki maja ajaloost ja selle ehitamisest ning vastas noorte küsimustele.

Õpilasfirmade juhendaja ja majandusõpetaja Suurväli sõnul on Pärnu õpilasfirmade esindajad varemgi sellisel vastuvõtul käinud ning tänavune oli kuues kord.

“Läinud aastal olid kutsutud Pärnust Andraš Tšitškan ja Enn Mäeorg oma E-ainete õpilasfirma tööga, samuti ühisgümnaasiumist,” mainis Suurväli. “Tavaliselt on kutsutud lõppvõistlusele “Aasta õpilasfirma” pääsenud 12 parimat firmat ja nende juhendajad, võistlust loetakse võrdväärseks üleriigilise olümpiaadiga, kuna sisu on erinev, siis on ka võistlusvormid teistmoodi kui aineolümpiaadidel.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles