Kaisa Pajusalu napsas sisesõudmise MMil kuldmedali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu tuli ergomeetrisõudmises maailmameistriks.
Kaisa Pajusalu tuli ergomeetrisõudmises maailmameistriks. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

USAs Bostonis peetud sisesõudmise maailmameistrivõistlustel tuli naiste arvestuses esikohale Eesti meister ja juunioride maailmameister Kaisa Pajusalu ajaga 6.49,00.


Pajusalu pälvis ühtlasi kuldmedali U-23 arvestuses.



"Hullult raske sõit oli, aeg polnud hea," ütles Pajusalu BNSile antud usutluses ja tõdes, et tegi kaks nädalat tagasi Eesti meistrivõistlustel samal, klassikalisel 2000 meetri distantsil sõites kiirema aja, 6.45,4.



"Iseendaga võitlus käis, ajast ma ei hoolinud, vaatasin, et konkurente ligi ei laseks," lausus Pajusalu ja lisas, et ergomeetri tablool olid konkurendid tal pidevalt kaheksa kuni kümne meetri kaugusel.



Pajusalu sõnul ei olnud tegemist suurepärase sõiduga. "Polnud head rütmi ja keskendumist, kõikuv sõit oli. Halb nüüd ka ei olnud," lausus neljapäeval 20aastaseks saanud neiu.



Pajusalu seljatas teiste seas Pekingi suveolümpiamängudel Hiina neljapaadil kuldmedali võitnud sportlasi, neist Yangyang Zhang tuli neljandale ja Bin Tang 23. kohale.



Hõbeda sai hiinlanna Xiaoxia Yan (6.51,50) ja pronksi ameeriklanna Tessie Allan (6.53,00).



Meeste arvestuses võitis värske Eesti meister ja neljapaadil Euroopa meistriks tulnud Allar Raja pronksmedali ajaga 5.53,7. Temast kiiremad olid prantslased Cederic Berrest (5.48,9) ja Julien Bahain (5.53,1).



"Allar sõitis kiiremini kui Eesti meistrivõistlustel," ütles enda sõidu järel kaasmaalasele tribüünilt pöialt hoidnud Pajusalu, viidates Raja tulemusele 5.55.3. "Tundus, et ta sõitis end üsna pildituks," sõnas ta.



Pajusalu võitis kuldmedali 245 võistleja ees, Rajal tuli rinda pista 220 osalejaga.



Sportlased saabuvad Eestisse täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles