Mudilased jätsid sõimerühmaga hüvasti

, Mai lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõimest aeda - Mai lasteaed pidas pidu.
Sõimest aeda - Mai lasteaed pidas pidu. Foto: Erakogu

Pärnu lasteaia Mai 11. rühmas alustas 2011. aasta sügisel 16 vahvat 2-3aastast poissi-tüdrukut. Kogu õppeaasta on möödunud mängides ja läbi muinasjuttude rännates. Lapsed on saanud esimesed kogemused igapäevaelu toimingutes, esimesed õpioskused on omandatud, samuti esimesed sõbrasuhted eakaaslaste vahel loodud.

uleval sügisel ootab neid aiarühm ja juurde tuleb uusi sõpru. Otsustasime ühendada jõud uute laste ja nende vanematega ning omavahel juba kevadel tuttavaks saada. Korraldasime 29. mail lastele peo „Hüvasti, sõim, meid ootab ees aiarühm“.

Õpetajad ja lapsed mängisid koos mänge, mis on aasta jooksul lemmikuteks saanud. Laulude ja mängude kaudu näitasid lapsed omandatud teadmisi emadele-isadele ja õdedele-vendadele, kes võtsid lustimisest aktiivselt osa. Olles meie lasteaia kasvandikud, tundsid nad end kui kodus.

Keset pidu leidis õpetaja Kerttu Poopuu armsa nukubeebi, kes nuttis. Lapsed püüdsid ära arvata, mis võiks nukubeebit lohutada. Pakuti välja, et ta tahab lutti. Õpetaja Kaidi Truus otsis sõimerühmast üles korvikese, kus oli palju titadele mõeldud asju. Korvis oligi lutt, lutipudel, mähkmed ja pudipõll. Lapsed olid nõus kõik need asjad nukubeebile loovutama, sest nad on nüüd juba suured, lähevad aiarühma, neid ei lähe enam tarvis.

Arutelu käigus leppisime lastega kokku, et meil ei ole enam väikseid pissipotte tarvis, sest suured lapsed käivad suure poti peal. Kokkulepped sõlmitud, oli nukutitagi rahul ja naeratav.

Lapsed lugesid vanematele, uutele sõpradele ja nukubeebile luuletusi, mida nad õppeaasta jooksul õppinud olid, kõlasid veel laulud ja laulumängud.

Pika lustimise peale tekkis mõte midagi nosida. Vanemate ühiste jõududega kaeti lastele tervislik toidulaud, ei puudunud muidugi ka maiused. Rühma õpetajad tänasid kõiki lapsevanemaid, andes üle tänukirjad hea koostöö ja usalduse eest. Usaldada meile oma kalleim vara on suurim tunnustus õpetajale.

Õpetajad ja laste emad leidsid hetke suunduda lastest eemale juttu puhuma. Õed-vennad, isad ja õpetajaabi Olga Avloi jäid lastel silma peal hoidma. Esitasime emadele küsimuse: „Mida ootate uuelt õppeaastalt?“ Emad lasid tuttaval nukubeebil sülest sülle ringi käia ning rääkisid oma ootustest ja lootustest. Mõtted olid sarnased. Et uus aasta tuleks niisama hea, lapsed oleksid rõõmsad, et õpitu kajastuks läbi laste tegemiste kodudes.

Vanemad on õnnelikud, kui lapsed soovivad lasteaias käia. Sooviti, et tagasiside andmine laste tegemiste kohta jätkuks, ka nõustamine vajadusel. Leiti rõõmu uute tuttavate üle, et rühma lapsevanemad veel rohkem ühtseks saaksid. See oli peo üks eesmärke – liita lapsevanemaid. Uued lapsevanemad loodavad, et adaptsiooniaeg läheks kergesti. Seda loodame ka meie.

Kõlama jäi, et usalduslikud suhted on kõige alus.  Ootame kõik põnevusega uut õppeaastat, soe tunne südames.  
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles