Rannakino avamine lükkub edasi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannakino asupaigas käis eile töö.
Rannakino asupaigas käis eile töö. Foto: Ants Liigus

Tänaseks plaanitud Pärnu rannakino avamine rannapromenaadi ja Rannapargi vahel lükkub kolmapäevale, 6. juunile, sest kohale ei ole jõudnud filmide vaatamiseks vajalikud kõrvaklapid.

“Olime valmis avama kino väljakuulutatud kuupäeval, kuid Silent Cinema tüüpi wifi-kõrvaklappide tarnimisel tekkis väike viivitus,” kommenteeris rannakino eestvedaja Aivar Laan kavandatust hilisemat avamist. “Rannakino on kompleksne ja koostööpartnerirohke ettevõtmine ja ettenägematute olukordade tekkimisega tuleb teinekord leppida.”

Suvises rannakinos näevad vaatajad filme kinoklassikast ja uudisfilmidest arrogantsete ning keelatud linateosteni.

“Näitamisele tulevad šedöövrid peamiselt 2010. ja 2011. aastast: viimaste aastate filmisaak on olnud suurepärane,” märkis Laan. “Iga film on unikaalne ja tuleb linastumisele kord, maksimaalselt kaks korda hooaja jooksul.”

Suvekino lükkab kolmapäeva hilisõhtul käima tänavu viis Oscarit võitnud Michel Hazanaviciuse film “The Artist”. Päev hiljem saab samas vaadata Rainer Sarneti “Idiooti”.

Laane teatel töötab rannakino seitse päeva nädalas 2. septembrini ja seansid hakkavad vastavalt suvekuule 21–23.30.

“Piletiostja saab kaasa Silent Cinema wifi-kõrvaklapid, milleta ei ole võimalik filme kvaliteetselt vaadata,” lisas Laan. “Klapid muudavad filmielamuse personaalseks: igaüks võib valida helitugevuse, istekoha ja soovi korral saab kinos sõbraga lobiseda, ilma et see teisi kinokülastajaid häiriks.”

Rannakino mahutab 1000 ruutmeetril 450 filmisõpra, kes hiidekraanilt saavad filme nautida nii mugavatelt kino lamamistoolidelt, vihmakindla katusega terrassidelt kui kott-toolidega alalt. Kuumal suvepäeval/õhtul võib end jahutada välibasseinis.

Päevasel ajal toimib rannakino päikeseterrassi ja kohvikuna, kus valitseb privaatranna meeleolu.

Rannakino kuulub Tallinnas kolmandat hooaega kanda kinnitanud Katusekino OÜ-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles