Pärnus tehakse tutvust pika rulaga

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Longboard on vastupidiselt tavalisele rulale mõeldud rohkem sõitmiseks ja vähem trikitamiseks ning sellega saab soovi korral kerge vaevaga hakkama igaüks.
Longboard on vastupidiselt tavalisele rulale mõeldud rohkem sõitmiseks ja vähem trikitamiseks ning sellega saab soovi korral kerge vaevaga hakkama igaüks. Foto: Martin Reinberg

Homme avab oma suvehooaja Pärnu plaažil tegutsev Aloha surfiklubi, mis tutvustab üritusel pärnakaile efektset spordiala longboarding’ut.

Ürituse ühe korraldaja Rauno Kutti sõnade järgi on longboard suuremat mõõtu rula, millega sõidetakse pikemaid vahemaid ja millega sõitmise eesmärk on pigem rahulik kulgemine ühest kohast teise kui trikitamine.

“Välimuselt meenutab see natukene surfilauda, mille järgi neid algselt tegema hakati, selleks, et lainevaiksel ajal midagi teha oleks,” teadis Kutti.

Hea vaheldus liikumiseks

Kuigi Eestis on longboard üsna uus asi, sõidetakse Kutti andmeil nendega mujal maailmas juba 1960. aastatest saadik. “Vahepealsete tootmistehnoloogiate arenguga on sõiduvahendid kontrollitavamaks ja võrdlemisi odavaks muutunud,” lisas ta. “Ühtlasi on nüüd hakatud neid ka Eestis müüma, mistõttu leiab sõitjaid siin ja seal järjest rohkem.”

Kutti sõnade järgi on longboard’imine populaarne ettevõtmine, sest sobib ideaalselt neile, kes otsivad alternatiivi traditsioonilistele vabas õhus liikumise viisidele. “Vahelduseks rulluiskudele ja jalgrattale mõjub longboard ülihästi: saadakse sõpradega kokku, sõidetakse näiteks rannale ilma nautima ja transpordivahendi pärast muretsemata võidakse vabalt niimoodi palju kohti läbi sõita,” selgitas Kutti. “Longboard sobib nii noortele kui vanematele inimestele, sest sellega sõita on väga lihtne. Suur laud ja rataste lai asetus võimaldab lihtsalt manööverdada ning kerge vaevaga sõita nii mööda korralikku kui konarlikku teed, sest üldiselt on longboard’idel all pehmed suured rattad.”

Huvilised saavad proovida

Homme kella 13 ajal on kõigil huvilistel võimalik longboardi proovida Pärnu rannapromenaadi otsas Aloha surfiklubi kõrval purskkaevu juures. Sõit toimub omal vastutusel ning soovitav on kanda sealjuures kiivrit ja kaitsmeid.

Kutti kinnitusel on kohale lubanud tulla Madis Põldsaar, kes sõitis eelmisel suvel pikal rulal Tallinnast Pärnusse. Sõidule kulutas noormees ligi kaheksa tundi ja vahepealsele puhkusele kolm tundi. Tänavu on noorukil veelgi hullumeelsem idee sõita longboard’il Pärnust Leetu Palangasse.

“Laupäevase kohtumise eesmärk on tutvustada longboard’i ja pärast seda mööda linna ringi sõita,” teadis Kutti. “Kindlasti hängitakse rannapromenaadil ja Munamäe kõrval skate-pargis. Tegijamad kavatsevad võimeid proovida Jõulumäe põnevatel radadel.”

Longboarding’u tutvustuse kõrval toimub Aloha surfiklubi hooaja avaüritusel muudki põnevat.

Nii võib muuhulgas sõita merekajakkidega ja lennutada õppelohet. Kohapeal saab alade koolitust. Aset leiavad Aloha lauajalgpalli MM, liivalosside ehituse võistlus ja limbo.

Osaleda saab jooga demotrennis ja rannazumbas.

Õhtu lõpeb pika unplugged-kontserdiga, millel astuvad üksteise järel üles Allantois & Taavi Holter, Hannele Uutsalu bänd ning Tommyboy ja Dice Rudy.

Kutti lootis homseks mõnusat ilma, sest kõva vihma korral jääks üritus ilmselt ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles