Galerii: Pärnumaa laste laul kõlas vihma kiuste

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa laste laulupidu "Laske lastel lapsed olla."
Pärnumaa laste laulupidu "Laske lastel lapsed olla." Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa laste laulupidu “Laske lastel lapsed olla” peeti laupäeval Kilingi-Nõmmes suveaias, laululaval esines 77 koori poolteise tuhande lauljaga.

Kui hommikul alanud proove vihm ei seganud ja rongkäik Kilingi-Nõmme klubi juurest suveaeda möödus taevamärjata, siis peakontserdi ajal olid tarvilikemad rõivaesemed keep ja kilemantel.

Saarde valla südames paari tuhande elanikuga Kilingi-Nõmmes olid linlased ennast sättinud poole neljaks pärastlõunal vaatama rongkäiku, mille peas sõitis Eesti ja Saarde valla lipu ning kaskedega ehitud veoauto GAZ, kastis peo kunstiline juht Mart Tõnismäe, kes oli kehastunud laste üheks lemmikloomaks, karupoeg Puhhiks, ja peo üldjuht dirigent Evelin Mei. Nendega koos tervitasid rahvast Puhhi raamatust tuntud sõbrad.

Värvika ja lõbusa rongkäigu alguses sammusid tähestiku järjekorras esimestena rivistatud Are põhikooli ja Audru keskkooli laululapsed.

“Lasteaialapsed käivad veel edasi lasteaias, koolilastel on aga 175 koolipäeva läbi – laulge suvi rõõmsaks,” ütles ilusat pidu soovides Saarde vallavolikogu esimees Erli Aasamets.

Kahetunnist laulupeokontserti alustasid ühendkoorid, lauldes Piia Salomoni juhendamisel Paciuse “Mu isamaa, mu õnn ja rõõm”, misjärel arvukas publik kuulis ühendkooride esituses veel kuut laulu.

Lasteaedade koorid esitasid neli, mudilas-, poiste- ja lastekoorid laulsid eraldi kolm laulu. Kordamisele läks ja juunikuu jaheda teise päeva õhtupoolikul soojendas südameid kilinginõmmelaste Toomas Volli muusikale ja Ly Kuninga sõnadele loodud “Laske lastel lapsed olla”, mille esitamist juhatas samuti kilinginõmmelane Evelin Mei.

Kooride lavale ja sealt ära liikumise ajal täitsid nii-öelda tühja auku oma teksti ja tegevusega Puhh ja tema kaaskond: Jänes, Notsu, Eesel ja Känguru oma Pojaga. Nende vahel askeldas Saarde valla vapiloom Ilves.

Pärnumaa laste laulupeo lõpus hüüdis Puhh lavale kõik koorijuhid ja laululaste õpetajad, et tänada neid järjekindla töö eest, mis toob laulurõõmu südamesse ja teeb meele rõõmsaks väikestel ja veidi suurematel lauljatel ja nende kuulajatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles