Galerii: Pärnu Postimees tähistas koos lugejatega sünnipäeva

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees tähistas koos oma lugejatega Eesti vanima ajalehe 155. aastapäeva.
Pärnu Postimees tähistas koos oma lugejatega Eesti vanima ajalehe 155. aastapäeva. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna õhtul kogunes Pärnu Lasteparki hulganisti Pärnu Postimehe sõpru, et tähistada koos lehetoimetusega Eesti vanima ajalehe 155. aastapäeva.

Lugejad said lehetegijatelt uurida, missuguse võlu ja valuga Eesti vanim ajaleht viiel hommikul nädalas nende postkasti jõuab, samuti rääkida, millest võiks ajaleht rohkem kirjutada või millest sootuks kirjutamata jätta.

Pärnu maavanem Andres Metsoja märkis papa Jannsenilt inspiratsiooni saanud pidukõnes, et kohalikul ajalehel on pärnumaalase lugemisvaras kindel koht. „Uhkusega võtame just sind oma hommikukohvi kõrvaseks kaaslaseks, et laias ilmas ja kodukohas toimunud uudistest lugeda. Oled meie truu kaaslane nii internetis kui paberil, nüüd, ikka ja alati!“ ütles Pärnu maavanem.

“Pärnu Postimees on püsinud kõik need 155 aastat üksnes tänu oma lugejatele,” kinnitas lehe peatoimetaja Peeter Raidla. “Ehkki meedia on kogu maailmas muutunud järjest enam internetikeskseks, on jutud paberile trükitud ajalehe peatsest kadumisest vähemalt lähema kümne aasta perspektiivis ennatlikud. Pärnu Postimees oli, on ja jääb.”

Leherahvas ja külalised sõid ühiselt kringlit ja rüüpasid kohvi. Peomeeleolu aitasid luua segakoor Endla, rahvatantsuansambel Kajakas, rahvuskultuuri selts Kirmas ja ansambel Kupparimuori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles