Maavanem ja linnapea peaksid olema parteitud

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Andres Metsoja (vasakul) ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.
Pärnu maavanem Andres Metsoja (vasakul) ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu Postimees teatab, et Pärnu linnapea Toomas Kivimägi otsustab oma parteisse kuulumise lähiajal ära.
 

Minu arvates peaksid olema nii maavanem kui linnapea parteitud sest nii nad on poliitilises mõttes erapooletud ja ei soosi ainult seda parteid mille liige ta on. Kui maavanem ja linnapea kuuluvad mingisse x parteisse, siis on ju selge et nad hakkavad toetama oma parteid ja samas tegema takistusi vastastele. Poliitiline mäng juba kord nii räpane on.

Mõnes mõttes võib tuua võrdlust Riigikogu ja Valitsusega. Kuna nende liikmed kuuluvad mitmetesse äriühingutesse, siis saadakse sealt raha kingituste või annetuste näol valimiskampaania tarvis ning siit saab alguse poliitika käsi peseb kätt. Kingitusi tänapäevases kapitalistlikus ühiskonnas niisama ei tehta ning valitsuse liikmed toetavad omakorda äriühinguid ja nii saavad need vabalt tegutseda ilma piiranguid seadmata.

Linnapea ja maavanem võiksid olla parteitud, et keegi lihtsalt sõbramehe poolest eeliseid ei saaks oma ettevõtluse õitsengu tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles