Swedbanki rahaautomaadil on vaegnägijate abivahendid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki rahaautomaat.
Swedbanki rahaautomaat. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Swedbank paigaldas Pärnu kontori kõrval asuvasse rahaautomaati erimärgistusega klaviatuuri ja hääljuhendamise, mis aitavad pimedatel ja vaegnägijatel raha välja võtta.

Kes pimedate kirja tunneb, võib klaviatuuril kombates aru saada, milleks mingi nupp on mõeldud. Kontorist antakse soovijatele kõrvaklapid, mis tuleb automaadiga ühendada.

Automaat juhendab eesti keeles, mida millisele klahvile vajutades saab teha. Klahve nimetatakse tähtedega. A-D on neli klahvi ülalt alla vasakul ja E-H neli klahvi ülalt alla paremal. PIN-koodi sisestamiseks tuleb lähtuda numbrite järjekorrast või kasutada keskmisel klahvil asuvat punktkirja.

Kõrvaklappe võivad kasutada ka vanemad inimesed, kel on raskusi automaadi ekraani lugemisega, või need, kellel on näiteks prillid katki läinud. Endla teatriga samas majas asuvas pangakontoris on paar paari plussprille, trepiastmed tähistati musta- ja kollasetriibulise märgistusega.

Swedbanki Pärnu kontori juhataja Rea Lepa sõnade kohaselt teenindab pank pimedaid, vaegnägijaid, invaliide ja väikeste lastega lapsevanemaid väljaspool järjekorda. Telleri juurde pääsemiseks tuleb tavaliselt järjekorranumber võtta, aga kui pime keset saali seisab või ükskõik millise telleri juurde läheb, ei jäeta teda Lepa jutu järgi kindlasti tähelepanuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles