Pärnumaal kogunevad mitmike pered

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjad. Foto on illustreeriv.
Mänguasjad. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pühapäeval kogunevad Pärnumaale Nurmenuku puhkekeskusesse kümned pered, kus kasvamas kaksikud ja kolmikud. Oodatav osalejate arv on umbes 200 inimest.

Mitmike kasvatamine erineb mitmeti üksiklaste kasvatamisest. Juba aastajagu on kaksikute ning kolmikute vanemad aktiivselt suhelnud ja kogemusi jaganud Facebooki kommuunis, millega on liitunud 400 lapsevanemat.

Samast grupist sai alguse mitmike vanemate pöördumine riigikogu sotsiaalkomisjoni poole, milles juhitakse tähelepanu mitmike perede ebavõrdsele kohtlemisele, võrreldes kahe järjestikuse lapsega peredega.

Nädalavahetusel toimuv kokkutulek on grupi liikmete esimene kokkusaamine, kus lapsevanemad tutvuvad teiste mitmike vanematega ja lapsed veedavad lõbusa päeva uute mängukaaslaste, puhkekeskuse atraktsioonide ning Pipi seltsis. Korraldajad loodavad, et kokkutulekust kujuneb iga-aastane traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles