Morkovkina lõpetas koondisekarjääri kübaratrikiga

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Morkovkina lõpetas küll koondisekarjääri, kuid Pärnu jalgpalliklube värve kannab Eesti naiste vutilegend edasi.
Anastassia Morkovkina lõpetas küll koondisekarjääri, kuid Pärnu jalgpalliklube värve kannab Eesti naiste vutilegend edasi. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Seitse korda Eesti parimaks naisjalgpalluriks valitud Anastassia Morkovkina lõpetas oma karjääri koondises, esindades rahvusnaiskonda 15 aasta jooksul 74 ametlikus kohtumises ja lüües 40 väravat.

Koondise kapten Morkovkina esindas viimast korda Eestit täna Tartus Tamme staadionil peetud Balti turniiri kohtumises Lätiga, juhtides koondise kindla 6:0 võiduni, mis tõi Balti turniiril esikoha. Seejuures lõi 31aastane ründaja täna kolm väravat.

Morkovkina on üheksakordne Eesti meister Pärnu jalgpalliklubi koosseisus ja seitsmekordne Balti turniiri võitja koondise rivistuses. Üheksal aastal on Eesti naiste jalgpallilegend olnud Meistriliiga suurim väravakütt. Morkovkina jätkab pallimist Pärnu jalgpalliklubis.

"Anastassia Morkovkina oli aastaid Eesti naiste koondise sümbol. Ta innustas kaaslasi rasketel aegadel, kui naiste ja tüdrukute harrastajate arv püsis väga madal ja koondis ei suutnud rahvusvahelisel tasemel konkurentsi pakkuda, ning oli liider ka rõõmsamal perioodil, aidates saavutada Eesti naiste jalgpalli kõige silmapaistvamad tulemused. Täname teda südamest panuse eest naiste koondisesse ja loodame, et seos jalgpalliga jääb tihedaks," märkis Eesti jalgpalliliidu peasekretär Tõnu Sirel.

"Nastja entusiasm ja töötahe on kõigile eeskujuks, seepärast määrasin ta koondise kapteniks. Paar aastat tagasi ütlesin, et oleks mul 11 Nastjat, võiksime maailma tippudega võrdselt mängida," lausus Eesti naiste koondise peatreener Keith Boanas. "Aga ma ei muretse tuleviku pärast - meil on andekaid jalgpallureid, kes võtavad Nastja koha koondises üle."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles