Rändavate lehmade paraad jõuab Pärnusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmaskulptuuridel on Ventspilsi linnakujunduses oluline roll.
Lehmaskulptuuridel on Ventspilsi linnakujunduses oluline roll. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Homme pärastlõunal külastab Pärnut „Lehmade paraad“, mis tutvustab kuu lõpus Lätis Ventspilsis toimuvat kunstiprojekti.

Homme kell 16 astub Lastepargis kohviku Nullpunkt ees murule klaaskiust lehm, mida hakkab võõpama kunstnik Merike Estna.

Ventspilsi linnavalitsuse turundusosakonna juhi Kristīne Duļbinska sõnutsi on „Lehmade paraad“ maailma suurim avalik kunstinäitus.

„Klaaskiust lehmi kasutatakse vaba ja unikaalse kunsti vahendina. Lehmade skulptuurid antakse kunstnikele, kes neid dekoreerivad, ja seejärel saavad neist „Lehmade paraadi“ eksponaadid. Kui paraad on läbi, toimub oksjon, kus iga huvitatud inimene võib võistupakkumises osaleda ja endale lehma osta. Oksjoni tulu annetatakse heategevuseks,“ seletas Duļbinska.  

Esimene „Lehmade paraad“ toimus 1999. aasta Chicagos. Pärast seda on paraad jõudnud enam kui 75 linna üle maailma, külastades teiste seas New Yorki, Londonit, Tokyot, Mexico Cityt, Buenos Airest, Moskvat, Pariisi, Roomat.

Tänavu toimub „Lehmade paraad“ veel Brasiilias, USAs, Prantsusmaal ja Põhja-Iirimaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles