Noortekogu kinkis koolidele üle 300 raamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linna noortekogu liikmed jagasid linna kaheksale koolile vajaminevaid raamatuid, kokku oli neid enam kui 300.

Pärnu noortekogu liikmed ja selle projekti eestvedajad, noortekogu hariduskomisjoni esimees Siret Reinart ning majandus- ja sotsiaalkomisjoni esimees Mart Kimmel täheldasid üheks kiiresti lahendamist vajavaks probleemiks ahta raamatuvalikuga Pärnu koolide raamatukogud. Koolide raamatukogudes on puudu nii huvitavatest raamatutest, mida vabal ajal silmaringi laiendamiseks või meelelahutuseks lugeda, kui ka kohustuslikust kirjandusest, mis vajab lugemist.

Noorte jutu järgi langevad koolide lugemistähtajad väga tihti ühele ja samale perioodile. See tähendab seda, et Pärnu linna raamatukogudes on lugemist vajav kohustuslik kirjandus kõik samal ajal välja laenutatud. Seetõttu seadis noortekogu eesmärgiks muretseda koolide raamatukogudesse puudujäävad raamatud, et ikka kõik noored saaksid raamatud õigel ajal lugemiseks kätte.

Raamatuid, mida sooviti, oli üle 500, nende seas nii kohustuslikku kirjandust kui lihtsalt põnevaid raamatuid. Raamatud sorteerisid tublid noortekogu liikmed välja Ringluspoest, aktiviseerimiskeskuse Tulevik ellu kutsutud taaskasutuskeskusest, kust võib leida kõike, mis ühes majapidamises tarvis. Hea koostööpartner oli ka hoiuraamatukogu, kust võib organisatsioonidele tasuta raamatuid saada.

Noortekogu jagas 6. juuni pärastlõunal kaheksale koolile üle 300 teose. Raamatutesse on lisatud Pärnu linna noortekogu logo, et neid kasutavad õpilased ja õpetajad teaksid, kes on koolile need raamatud kinkinud.

Pärnu linna noortekogu on volikogu tüüpi noorte esinduskogu, milles on esindatud Pärnu kõik koolid ja noorteorganisatsioonid. Noortekogu eesmärk on muuta Pärnu linna elanike elu paremaks linnavolikogule eelnõude, eelnõude toetuskirjade, parandusettepanekute, noortele ürituste korraldamise, Pärnu linna probleemide lahendamise ja muu sellise kaudu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles