„Monomaffia“ levib teatrist vanglani

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel "Monomaffial" näidendiga "Nisa" peapreemia pälvinud Katariina Unt sai sama näidendi eest parima naisnäitleja tiitli.
Eelmisel "Monomaffial" näidendiga "Nisa" peapreemia pälvinud Katariina Unt sai sama näidendi eest parima naisnäitleja tiitli. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnus teist korda toimuva näitlejatööle keskenduval rahvusvahelisel monoteatrifestivalil „Monomaffia“ saab kolmel päeval näha kümmet lavastust nii Eestist kui ka välismaalt ja festivali põhiprogrammi täiendab OFF programm.

16.-18. augustil toimuva „Monomaffia“ põhiprogrammi kuuluvad lavastused „Kontrabass“ (Prantsusmaa), „Lysistrata“ (Saksamaa), „Sweet“ (Rootsi), „Kogu kupatus“ (Norra), „Seela Sella stend-up“ (Soome), „Lend“ (Läti), „Kõik on täis“ (Eesti Draamateater), „Rekvisiitori tähetund“ (VAT teater), „Eesti mees ja tema poeg“ (Endla teater) ja „Lilled Algernonile“ (Rakvere teater).

Festivali ühe korraldaja Triinu Ojalo teatel pakub OFF programmgi rohkelt sündmusi: kavas on nii noorteprogramm Trelliteater, kus oma loomingut tutvustavad noored teatritegijad, kui ka lasteprogramm, kus Nukuteatri näitleja Are Uder mängib lugusid kõige pisematele teatrisõpradele.

Festivali klubis saab ühel õhtul kuulata „Monomaffia“ jazz’i Helin-Mari Arderi esituses ja kahel õhtul nn monolooge muusikas – ühemehekavadega astuvad üles näitlevad lauljad Tõnis Mägi ja Koit Toome.

Festivali rahvusvaheline žürii, kuhu kuuluvad Sirkku Peltola (Soome), Jaanus Johansons (Läti), Boris Tuch, Mait Malmsten ja Andres Noormets, annab ühele lavastusele viimase päeva õhtul välja grand prix’. Koostöös Eesti teatri agentuuriga on käimas mononäidendite võistlus, mille võitja kuulutatakse välja samuti „Monomaffia“ lõputseremoonial.

Festivali etendused toimuvad Endla teatri Küünis, ärklisaalis ja suure saali lavale ehitatud blackbox’is, Pärnu jahtklubi ellingus ning Tervise sanatooriumi kultuurikeskuses. Trelliteatri etendused toimuvad Pärnu vangla müüride vahel ja kontserte saab kuulata festivali klubis Endla teatri sammassaalis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles