Vabakooli looduslaager aitas kasvada looduse sisse

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allika juures.
Allika juures. Foto: Erakogu

Kooliaasta võimsa jätkuna toimus Pärnu vabakooli õpilastele neljapäevane looduslaager pesapaigaga Silma õpikojas Läänemaal.

Õppelaagri eesmärk oli suurendada vabakooli laste huvi looduse vastu, tutvustada Eesti kauneid looduslikke paiku ja lisada praktilist väljundit kooliaasta jooksul õpitud loodusvaldkonna teoreetilistele teadmistele.

Laagrist võtsid osa 1.-8. klassi õpilased, kes toimisid kui üks suur pere. Loodusega tutvuti rühmatööna ja praktilisi ülesandeid tehes, lastel oli võimalus mitmel korral arendada oma esinemisoskust ja loovust temaatiliste piltide joonistamise ning etüüdide näol.

Laagri tegevused täiendasid nii loodusalaseid kui humanitaarteadmisi. Muuhulgas veetsid huvilised tegusa päeva Vormsi saarel, külastasid Haapsalus Iloni Imedemaad ja raudteemuuseumi, uurisid põhjalikult magevee elustikku, rannikutaimi ja -linde ning tutvusid Virtsu tuulepargiga.

Õppekäikude jooksul õnnestus lastel näha mitmeid looduskaitse all olevaid liike: selgrootutest hobukaani, taimedest orhideesid ja lindudest merikotkast. Eriti põnevaks osutus rühmatööna pilliroo uurimine, soovijatele taimeeksam ja nagu preemiaks ennast kogu laagriseltskonnale uhkelt näidanud kolm võimast merikotkast, kes binokliga uurides veelgi rohkem austust äratasid.

Looduslaager kandis vabakooli ideed õppida nii, et sellel oleks praktiline väärtus, et õppimisest saaks elamus. Laagri õnnestumist kinnitab seegi, et osalejad hakkasid kavandama juba uut laagrit.    

Looduslaager oli korraldatud Pärnu vabakooli loodussuuna osana, projektijuhina ohjas kõike õpetaja Triin Tamme. Laagrit toetasid SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Pärnu linnavalitsus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles