Repliik: Rikutud matus

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iira Igasta.
Iira Igasta. Foto: Urmas Luik

Ilmselt mõjuksid veidralt leinajad, kes hakkaksid matusebüroolt teenust tellides uurima, kas firma autod on ikka sõidukorras ja kas matuseauto on kogu tseremoonia ajal kasutusel. Halvimas unenäoski poleks osanud leinajad arvata, et kui viimne teekond ja leinatalitus algavad hüvastijätuga koduõuel, toob matusebüroo Vinuk kadunukese hardaimaks hetkeks kohale kaubikuga, mille vahetab väärilisema vastu alles poole talituse pealt.


Eriti ärevaks muutus olukord pärast kirikliku talituse lõppu. Tseremooniaauto küll seisis kiriku ees, aga suitses ja paukus ning autojuht sahmerdas pikalt kapoti all. Lõpuks hakkas auto liikuma, aga Eliisabeti kirikust napilt üle Aia ja Karusselli tänava risti jõudnud, rauges tema jõud. Nüüd ei jäänud omastel muud üle kui paluda abi Viimse Tee büroolt, et piinlikuks muutunud teekond viisakalt lõpetada. Pikk seisak rikkus leinatalituse surnuaialgi. Vinuki pakutav teenus hävitas viimse austusavalduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles