Jõulumäe disc-golf oli esinduslik

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu klubi disc-golfar Rene Mengel edestas eelmiste aastate Balti tuuri võitjaid.
Pärnu klubi disc-golfar Rene Mengel edestas eelmiste aastate Balti tuuri võitjaid. Foto: Erakogu

Baltic Sea Touri üks etappe tõi viie riigi disc-golfi mängijad taas Jõulumäele, võistlus oli nii tasemelt kui osavõtjate arvult seni Eestis peetuist esinduslikem.

Tegemist on golfi põhimõttel toimiva spordialaga, vahe on vaid selles, et palli asemel kasutatakse mitmesuguseid lendavaid taldrikuid ning griini ja augu asemel on maastikul kettidega korvid, kuhu taldrik võimalikult väheste visetega peab jõudma.

Balti mere tuuri Eesti osavõistlusel osales 50 Eesti, Läti, Leedu, Venemaa ja Soome mängijat. Pea- ehk avatud klassis tegid puhta töö neli soomlast. Võitis 201 viskega (25 alla par’i) Arttu Sikanen, järgnesid Miko Fyhr, Jalle Stoor ja Nils Iso-Markku.

“Need neli on Soome absoluutne tipp, Sikanen ja Fyhr kuuluvad Euroopa 30 parema sekka,” kommenteeris Pärnumaa disc-golfi klubi Team Discsport liige, Eesti kahe viimase aasta meister Einar Elbing.

Soomlastele järgneski Pärnu klubi disc-golfar Rene Mengel, kes edestas Baltic Sea Touri 2009. aasta võitjat Josif Yusimit (RUS) ja 2011. aasta parimat Veli Berglundi (EST).

Avatud klassi kõrval võisteldi ka naiste, noorte ja veteranide klassis, seal olid kolm esimest Heikki Savolainen (FIN), Pranciskus Gricius (LTU) ja eestlane Paul Kustala.

“Maailmas on juhtivad disc-golfi riigid USA, Soome, Rootsi, Taani ja Norra, nemad on meiega võrreldes kaua mänginud,” rääkis Elbing. “Eestis on praegu vaid üks klubi, meie Team Discsport. Mängijaid-harrastajaid on meie klubis 25, Eestis umbes paarsada. Radu on Eestis juba kümmekond, enamik Otepääl, Elvas, Põlvas ja mujal Lõuna-Eestis, aga üks ka isegi Hiiumaal. Pärnumaa Jõulumäe radadele võib juba suve lõpus lisa tulla, kui meie klubi Pärnusse Rääma parki üheksa korviga raja valmis saab.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles