Lavassaare soovib Audruga liitumiseks rohkem aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavassaare valla lipp.
Lavassaare valla lipp.

Lavassaare vallavolikogu otsustas ühehäälselt mitte nõustuda Audru vallavolikogu ettepanekuga liita kaks omavalitsust juba tänavuste kohalike valimiste ajal.


Küll soovib Lavassaare jätkata koostöö- ja ühinemisläbirääkimisi Audru vallaga, et muuta haldusterritoriaalset korraldust.



Lavassaare volikogu tõi keeldumise põhjuseks, et Audru vald esitas Lavassaare vallale ettepaneku alles 20. veebruaril ja seoses sellega ei ole Lavassaare vallal koostatud vajalikke uuringuid.



Samuti pole Lavassaare volikogu arvates hinnatud liitumise ajaloolist põhjendatust, mõju elanike elutingimustele ja ühtekuuluvustundele, avalike teenuste osutamise kvaliteedile, samuti mõju demograafilisele situatsioonile, transpordikorraldusele, ettevõtluskeskkonnale, haridusele ja omavalitsusüksuse terviklikkusele.



Nimetatud uuringute ja valdade ühinemistoimingute tegemiseks on ajaline limiit lühike. Kahe valla elu muutvaid otsuseid ei ole võimalik teha kiirustades, leiavad Lavassaare volinikud. (PP)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles