Uulus taasäratatakse laulupüha tava

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu möödub 145 aastat päevast, kui Uulu mõisaproua kutsus koorid kokku Pärnumaa kihelkonna esimesele laulupühale, mullu loodud Uhlapere selts taaselustab traditsiooni ja 16. juunil on Uulus taas laulupüha.

Tahkuranna valla arendusspetsialist Tiiu Sommer märkis, et viimati tähistati laulupüha 25 aastat tagasi, aastal 1987. Toona osales Uulu laulupäeval 19 koori ja seda kajastab näitus nüüdses Uhlapere seltsimajas, kus aastaid tagasi asus Uulu kultuurimaja. Laupäeval näidatakse toonasest üritusest videofilmi.

Initsiatiivi laulupüha taas tähistada võttis üles Uhlapere selts, mis on vana kultuurimaja rentnik ja võtnud enda kanda seal ürituste ja vaba aja tegevuste korraldamise. Uhlapere seltsi eestvedamisel tuli mullu sügisel uuesti kokku Uulu segakoor, mida juhendab Annely Kuningas.

Laupäevase laulupüha stsenaariumi töötas välja ja selle peakorraldaja on Toomas Voll. Kolmas laulupüha tuleb pidulik ja sisukas: kell 12 avamine Uulu kiriku juures ja rongkäik paruni juhtimisel mööda seltsi korrastatud Akaatsia teed, kontsert kell 16 Uulu mõisapargis. Esinejaid tuleb üle 200.

Töötavad käsitöö-, pillimängu-, regilaulu- ja väikekandle õpituba. Mõisapargis on külalaat, päeva lõpetab simman ansambliga Vanaviisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles