Pärnus valitakse suvepiiga ja -mees

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2008. aastal valisid oma lemmikud ka Pärnu Postimehe lugejad ja siis osutusid nendeks Rakvere suvepiiga Eleri ja Tallinna suvemees Taago.
2008. aastal valisid oma lemmikud ka Pärnu Postimehe lugejad ja siis osutusid nendeks Rakvere suvepiiga Eleri ja Tallinna suvemees Taago. Foto: Ants Liigus

Homme õhtul valitakse rannaklubis Sunset kümnendat korda Pärnu suvepiiga ja -mees, kui võistlustulle astub viis neidu ja noormeest.

Ürituse korraldaja Leo Tähe teatel on suvepiiga ja -mehe valimise näol tegu esinduslike, sportlike ja andekate noorte üle-eestilise konkursiga.

“Meie idee on tuua lavale noorte inimeste positiivne energia, et see lööks laineid üle Eesti,” ütles Täht. “Võistlusel saavad osaleda 17-25aastased neiud ja 18-27aastased noormehed.”

Pärnakad on väga sportlikud

Kes homses finaalis suvepealinna tiitlite nimel võistlema hakkavad, selgub Tähe teatel lõplikult alles täna õhtul toimuval viimasel casting’ul.

Korraldaja kinnitusel annavad osalejate seas selgelt tooni sportliku taustaga neiud ja noormehed.

“Meil on rahva-, breik- ja show-tantsijaid, võrkpallineidusid,” loetles Täht. “Kokku tuleb huvitav seltskond.”

Iludusvõistluse juhatab sisse homme päeval keskplaažil toimuv spordipäev, kus suvepiigad ja suvemehed mängivad rannavollet ning teevad rannaaeroobikat. “Kutsume rannarahva võistkonna oma võistkonnaga mängima,” meelitas Täht.

Võistlus jätkub õhtul show’ga rannaklubis Sunset, kus osalejatel tuleb tõestada end intervjuus žüriiga, tantsulises esitlusvoorus, talendivoorus ja moevoorus.

“Esimeses voorus on meil mereteemaline koreograafia, sest Pärnu on ju sadamalinn,” selgitas Täht. “Selles peavad osalejad esinema.”

Talendivoorus peab iga kandidaat näitama minuti jooksul oma talenti. Tähe selgitusel saab igaüks ise valida, mida ta selles voorus teeb. Olgu tegu siis laulu, tantsu või millegi muuga.

Moevoorus tuleb neidudel ja noormeestel esitleda disaineririideid.

Pärnu suvemissi ja suvemehe valib žürii, kuhu kuuluvad teiste hulgas WAF tantsukooli juht Meeli Pärna, “Manhunt 2006” võitja Tõnis Kalmu, taastusravikeskuse Estonia Soome ja Venemaa sihtturu juht Angelika Raid, portaali fitness.ee esindaja Aire Lossmann.

Parimatele on välja pandud kõikvõimalikke auhindu, muuhulgas kruiis jahiga Sole Mio Pärnu lahel.

Parim selgub samuti Pärnus

Konkursi eelvoorud toimuvad kuues linnas. Pärnu kõrval on suvised iludusvõistlused veel Tartus, Tallinnas, Narvas, Valgas ja Rakveres. Iga linna parimad kohtuvad augustis taas Pärnus Sunsetis, kus valitakse konkursi Eesti parimad.

Eesti suvepiiga ja suvemees pääsevad vastavalt Eesti missivõistluste ja Manhunt Estonia finaali. Nende iludusvõistluste parimad lähevad Eestit esindama juba rahvusvahelistele konkurssidele.

Tähe sõnade järgi on Manhunt Estonia esimene Eesti iludusvõistlus, mille finaal toimub tänavu sügisel Tallinna Nokia kontserdimajas.

Suvepiigat ja -meest valiti Eestis viimati 2009. aastal. Tähe sõnade järgi võtsid korraldajad pärast seda aja maha, et tänavu naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles