Badass Yuki väisab Pärnus uut sohvabaari

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Avi ansamblist Badass Yuki.
Mart Avi ansamblist Badass Yuki. Foto: Heiki Leis

Reedel, 15. juuni hilisõhtul astub Pärnus Väikese Klausi sohvabaaris üles ansambel Badass Yuki (pildil), neli aastat tagasi Luxembourgis tegevust alustanud Eesti ansambel.

Badass Yuki asutasid Luxembourgi Euroopa koolis kokku saanud, toona 16aastased Mart Avi ja Paul Sild, praegu mängib kontsertidel koos nendega ka trummar Aigar Vals.

Kui algul tegid noored, nagu nad ise on öelnud, rohkem eksperimentaalsemat värki, helieksperimente, mida lauludeks nimetada ei saa, siis mullu ilmunud debüütalbum „Black Apple Trip“ oli nomineeritud tänavusel Eesti muusikaauhindade galaõhtul aasta alternatiivalbumi kategoorias ja hõivas Eesti Ekspressi Areeni 2011. aasta albumite edetabelis 10. koha. Ja püsinud videoga „Changeling“ nädalaid edetabeli „Eesti top 7“ tipus.

Muusik Vaiko Epliku ärgitusel ja Mortimer Snerd Recordsi toel debüütplaadi välja andnud bändi iseloomustavad hea vokaal ja taustad, julged sound’id. Metal, indie, kõlamaastikesse kombineeritud psühhedeelne elektroonika ja indie-rock – nii on üritatud Badass Yuki muusikat kirjeldada.

Ent Badass Yuki ei taha edastada mingit kindlat sõnumit, tähtis on emotsioon, mis tunne parasjagu on. „Sa lähed ühel hetkel nagu lihtsalt vooluga kaasa ja su mõtted kaovad osaliselt ära. See on nagu mingi kergelt meditatiivne seisund,“ on Mart Avi laval esinemist kirjeldanud.

Ja seda hetkes sündivat, kuulajatest inspireeritud elavat esitust saab Pärnus Väikese Klausi teise korruse sohvabaaris 15. juunil kell 23 kuulata tasuta. Hommikutundideni mängivad muusikat plaadifirma KLDR eestvedajad DJ Käärkäsi ja DJ Eku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles