Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustavad Heda Piiriste ja Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Lauri Vahtre, “Meie suured tegijad”

Selles raamatus on lõbusat lugemist meie oma rahva kangetest meestest ja naistest, näiteks Kalevipojast ja Carmen Kassist, Lembitust ja Kihnu Virvest. Lapsele saab selgeks, et Lurich oli jõumees ja Päts riigimees, mitte vastupidi. Või mismoodi oli esimese Eesti lipu õmblemise lugu või kuidas Edgar Valter pokudega tuttavaks sai.

Neid jutte on täiskasvanutelgi tore lugeda ja avastada koos lapsega mõndagi huvitavat. Vigurijutu koorukese all on peidus tõetera ja õpetusiva. Väike avastamisrõõm kindlasti. Kunstnik Anu Kalm.

Hermes.

Mika Keränen, “Minu Supilinn”

Tartu soomlasest kirjanik Mika Keränen on väiksematele lugejatele kirjutanud põnevaid detektiivilugusid, mille tegelased seiklevad Tartus Supilinnas.

Selle raamatu peategelane on Supilinn ise: peamiselt puitmajadest koosnev unikaalne arhitektuuriline ja kultuuriline kogum, linnaosa, mille säilitamiseks ja kaitseks on moodustatud linnaosa selts, kus korraldatakse linnaosa päevi ja elatakse igati mõnusat kogukonnaelu.

Autor jutustab soojalt ja südamlikult oma Eesti- ja Tartu-armastusest, tudengipõlvest ja värvikatest Tartu inimestest.

Petrone Print.

Aldur Vunk, “„Kuningamäng“ ärkamisaja koidikul”

“Kuningamäng” oli pärisorjuslike talupoegade kaardimäng, milles iga mängu järel vahetati rolle.

Mängijate nimetuste taha – kuningas, kindral, kubjas, vanem talupoeg ja noorem talupoeg – on ajaloolane ja Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk loonud koondkujud 18. ja 19. sajandil Liivimaa kubermangus elanud suguvõsadest.

Need olid Pärnumaale au ja kuulsust toonud Jochmannid, Martensid, Schwanid, kelle perekonnalugude kaudu avaneb lugejale ärkamisajaeelne Eesti.

Tartu ülikooli kirjastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles