Meistrikursustele tuleb dirigente kogu maailmast

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks juhendajaid meistrikursustel on maestro Paavo Järvi.
Üks juhendajaid meistrikursustel on maestro Paavo Järvi. Foto: Ants Liigus

Järvi suvefestivali žürii valis eesotsas kunstilise nõustaja Paavo Järviga välja dirigentide meistrikursustele pääsejad, ihaldatud kursustele laekus 56 sooviavaldust kõikjalt maailmast.

Valiku hulgas leidub dirigente, kes on suutnud kindlustada endale koha kursustel juba mitmendat aastat järjest, ja neidki, kes tänavu alles pärast mitmeaastast kandideerimist osaleda saavad, rääkis festivali korraldusmeeskonna liige Piret Hallik-Sass.

Järvi suvefestivali dirigentide meistrikursused kestavad 26. juunist 2. augustini Pärnus. Dirigente õpetavad maestrod Neeme Järvi ja Paavo Järvi ning Leonid Grin.

Parimad kursuslased astuvad üles kontsertidel 27. juulil Türi kirikus ja 28. juulil Pärnu Eliisabeti kirikus.

Samuti dirigeerivad kursuslased 2. augustil Pärnu kontserdimajas festivali lõppkontserdil „Neeme Järvi 75”, mil kavas on Pjotr Tšaikovski “Klaverikontsert nr 2”, Tubina “Kontsertiino” ja Ludwig van Beethoveni “Sümfoonia nr 5”. Solistina astuvad seal üles Vardo Rumessen ja Aleksander Markovitš.

Dirigentide kursustega samal ajal toimuvad Järvi suvefestivali ajal traditsiooniliselt keelpilli- ja puhkpillimeistrikursused, kus noori interpreete õpetavad oma ala tipud Berliinist, Viinist, Haagist, Kuopiost, Lahtist, Genfist, Cincinnatist, Manhattanilt ja mujalt, sealhulgas Eestist.

Ühe uuendusena on tänavusel Järvi suvefestivalil heliloojatele mõeldud meistrikursused, mida veab festivali juures resideeriv helilooja Helena Tulve.

Festivali programmis on Tulvelt esiettekanne, mis kõlab festivali galakontserdil 28. juulil Pärnu kontserdimajas. Päev hiljem kontserdil „Viva! Mozart“ kõlab Pärnu kontserdimajas sama helilooja teos “L’ombre derriere toi” orkestrile ja solistidele.

Festivali kontserdid toimuvad 26. juulist 2. augustini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles