Pärnu jahtklubis on täna purjekate lühirajavõistlus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjekad Pärnu lahel.
Purjekad Pärnu lahel. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu jahtklubis saab täna kaasa elada purjekate lühirajavõistlusele Match Race, kahel eelneval päeval toimunud õppeseminaril jagasid oma kogemusi selle ala maailmatasemel eksperdid.
 

Tegemist on maailmas väga populaarse võistlusformaadiga, kus rajale minnakse paari kaupa otse vaatajate silme all läbitakse paarikümne minuti jooksul poidega märgistatud rada. Lubatud on vastase takistaminegi, vahendasid ERRi raadiouudised.

"Võistlejad saavad ennast just vaimselt proovile panna, see on kui malemäng vee peal. Roolimehele on see eelkõige intellektuaalne väljakutse. Vaatajate jaoks on see ala hästi arusaadav, kuna on vaid kaks paati, kes omavahel võistlevad ja kohe on selge, kes on võitja," rääkis ISAF Match Race’i komitee esimees Henry Menin.

Pärnu jahisadamal on head eeldused olla rahvusvaheliste Match Race’i toimumispaik. Purjetaja, Match Race’i maailma edetabeli 34. Mati Sepa sõnul vajaksid vaid kaldaäär ja paadisillad uuendamist, klubihoone on juba praegu igati tasemel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles